ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η Συνταγή της Ημέρας!


Σαλάτα με λαχανικά και χαλούμι στην σχάρα

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

1 ματσάκι σπαράγγια, καθαρισμένα (προερετικά)
1 φλιτζάνι ντοματίνια (κομμένα στη μέση)
2 κολοκύθια μεγάλα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
300γρ χαλούμι (κομμένο σε χοντρές φέτες)
6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι βαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι
μια χούφτα ξηρό δυόσμο (αλεσμένο)
3 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι (καλά πλυμένο και
κομμένο με το χέρι σε κομμάτια)

Προετοιμασία:
Αν θα χρησιμοποιήσετε σπαράγγια τοποθετήστε τα σε βραστό νερό, και αφήστε να βράσουν για 5 λεπτά. Στραγγίστε και τοποθετήστε τα σε κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία μαγειρέματος.

Σε ένα μέτριο μπολ τοποθετήστε τις φέτες κολοκυθιού, το χαλούμι, τα σπαράγγια και πασπαλίστε με το μισό ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε και προσθέστε και το λυόμενο δυόσμο. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν.

Προθερμάνετε το τηγάνι γκριλ σε δυνατή φωτιά και απλώστε επάνω τα λαδωμένο λαχανικά και χαλούμι. Ψήστε στη μία πλευρά και μετά γυρίστε τα έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρώμα (1-3 λεπτά). Μπορείτε επίσης να ψήσετε και τα ντοματίνια στην σχάρα ή να τα χρησιμοποιήσετε ως έχουν. Μόλις τα λαχανικά και το χαλούμι είναι έτοιμα μπορείτε να αρχίσετε το στήσιμο της σαλάτας.

Χρησιμοποιήστε τέσσερα ατομικά μπολ σαλάτας (ή ακόμη και κανονικά πιάτα). Αρχικά βάλτε σε κάθε μπολ αρκετό σπανάκι. Στη συνέχεια, χωρίστε σε μερίδες τις φέτες κολοκυθιού, τα σπαράγγια, το χαλούμι και τα ντοματίνια. Τελειώστε τις σαλάτες προσθέτοντας το υπόλοιπο του ελαιόλαδο και το ξύδι. Σερβίρετε κρύα με φρέσκο ψωμί. Καλή Όρεξη!!