ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Απριλίου 2013

Σπιτικές μάσκες για λάμψη


Η άνοιξη είναι εδώ κι εσύ πρέπει να προετοιμαστείς κατάλληλα για να την υποδεχτείς. Κι αφού δε μπορείς να κρυφτείς πια σε μπουφάν και μακρυμάνικα πέταξέ τα από πάνω σου γιατί με τις μάσκες που θα φτιάξεις δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.

Διάβασε πώς θα φτιάξεις 7 υπέροχες μάσκες από υλικά που έχουμε σπίτι...

Μάσκα με πορτοκάλι για το πρόσωπο

Την επόμενη φορά που θα πιεις ένα χυμό πορτοκαλιού στο σπίτι σου, μην πετάξεις τις στυμμένες κούπες. Θα τις χρειαστείς για να φτιάξεις μια θρεπτική μάσκα.

Μόνες τους ή σε συνδυασμό με 1 κουτ. μέλι και 1 κουτ. γιαούρτι στο μπλέντερ, θα γίνουν μια καταπληκτική μάσκα προσώπου που θα σου χαρίσει απίστευτη λάμψη.

Αγγούρι για τα μάτια

Το αγγούρι έχει καταπραϋντικές και ευεργετικές ιδιότητες και σίγουρα το χρειάζεσαι. Αφού το αφήσεις να παγώσει καλά στο ψυγείο, κόψε δυο λεπτές φέτες και άπλωσέ τις στα μάτια σου σαν κομπρέσα για μερικά λεπτά. Μπορείς να κάνεις το ίδιο και για άλλα μέρη του σώματός σου.

Δυόσμος για το δέρμα

Θα χρησιμοποιήσεις το δυόσμο ως μάσκα για να δώσεις μια υπέροχη δροσιά στο δέρμα σου. Θα χρειαστείς ένα αγγούρι λιωμένο στο μπλέντερ, ½ ποτήρι νερού και ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου τα οποία θα βάλεις σε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας. Αφού την αφήσεις να κρυώσει για 15 λεπτά, είναι έτοιμη την απλώσεις πάνω σου.

Μάσκα από φρούτα για τους αγκώνες

Περιποιείσαι το δέρμα σου όχι μόνο τρώγοντας φρούτα αλλά κάνοντάς τα και μια μάσκα. Για μια τροπική μάσκα από φρέσκα φρούτα χρειάζεσαι 3 φέτες παπάγιας, 2 φέτες μάνγκο και 1 φέτα ανανά. Κατόπιν αφού τα πολτοποιήσεις πρόσθεσε μια κουταλιά ζεστό μέλι και ανακάτεψέ τα.

Άπλωσε τη μάσκα στους αγκώνες σου και σε άλλες ξηρές περιοχές. Μετά από 15-20 λεπτά ξέπλυνέ την με άφθονο χλιαρό νερό.

Μάσκα με φράουλες για αποτοξίνωση

Η φράουλα, πλούσια σε βιταμίνες, είναι ειδική για τους πόρους. Για μια φραουλένια μάσκα λιώσε 5 φράουλες και βάλε 1 ή 2 κουταλιές μέλι.

Αφού την αφήσεις για 15 λεπτά στο δέρμα σου (όχι παραπάνω) ξέπλυνέ τη με νερό σιγά-σιγά με κυκλικές κινήσεις. Αυτή η μάσκα είναι και απολεπιστική χάρη στα εξωτερικά μικρά «κουκούτσια» που έχει η φράουλα.

Μάσκα με ελαιόλαδο για τα μαλλιά

Αυτή η μάσκα συνίσταται για τα μαλλιά και περιέχει 2 ασπράδια αυγών και ¼ της κούπας ελαιόλαδο. Ανακάτεψε και άπλωσε το μείγμα στα μαλλιά σου (αποφεύγοντας όσο μπορείς να τη βάλεις στις ρίζες).

Κάλυψε το κεφάλι σου με μια πλαστική σακούλα και άφησέ την για μια ώρα.

Μάσκα από ακτινίδιο για λαιμό και ντεκολτέ

Το ακτινίδιο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, φυτικές ίνες και κάλιο. Για τη μάσκα θα χρειαστείς ένα ακτινίδιο, 2 κουτ. σούπας μέλι και 1 κουτ. σούπας γιαούρτι τα οποία θα ανακατέψεις στο μπλέντερ. Χρησιμοποίησε δίσκους ντεμακιγιάζ για να την απλώσεις.

Το ακτινίδιο ενεργοποιεί το κολλαγόνο της επιδερμίδας και δρα κατά της επιδερμικής χαλάρωσης και σου χαρίζει εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.
womenonly.gr