ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ (ξανά)ΕΛΑΒΕ ΤΕΛΟΣ - ΒΓΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΟΙ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ


Η αύσκεψη των ανδρεικέλων τελείωσε - Εχει κλείσει η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας - Απομένει να συμφωνήσουν Βενιζέλος και Κουβέλης - Ο Μαζούχ της ΕΚΤ αποχώρησε το βράδυ της Παρασκευής - Αν υπάρξει συμφωνία σοβαρή η πιθανότητα για ανακοινωθέν της τρόικας την Κυριακή το πρωί...

Οι δωσίλογοι παλιάτσοι της κυβέρνησης χορεύουν στους κατοχικούς ρυθμούς του ευρω-φασισμού και εξακολουθούν, προσβάλλοντας κάθε ίχνος νοημοσύνης, να μιλούν για «σωτηρία» της χώρας και για …ανάπτυξη!!! 
Δείτε τι πέτυχαν...

Μόνο η εκτόξευση της ανεργίας, της επίσημα καταγεγραμμένης (στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερη), στο ιστορικό ποσοστό του 27,2%, αποκαλύπτει το μακάβριο εμπαιγμό μας…
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία, της Στατιστικής Υπηρεσίας οι άνεργοι (τον Ιανουάριο του 2013) ανήλθαν σε 1.348.742 άτομα, σε ποσοστό 27,2%, έναντι 21,5% τον Ιανουάριο του 2012 και 25,7% το Δεκέμβριο του 2012.
Το νταβάνι είναι ακόμα πολύ ψηλά…
Αυτή είναι μια πτυχή της «ανάπτυξης» και της «σωτηρίας» μας: Ο μισός πληθυσμός να είναι άνεργος και ο υπόλοιπος να δουλεύει με μεροκάματα Κίνας ή να είναι... «απασχολήσιμος»…
Χορεύουν εύθυμα πάνω στο πτώμα της Ελλάδας, κάτω από τα βλοσυρά και παγερά βλέμματα των αφεντικών τους, ΚΑΙ έχουν το αβυσσαλέο ΘΡΑΣΟΣ να εννοούν «ανάπτυξη» την ταφή μας…
Στο μεταξύ μετά τις 16:30 οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί κάλεσαν τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο οποίος συμμετείχε και αυτός στη σύσκεψη. Το ζήτημα του Δημοσίου αποτελεί ουσιαστικά το μοναδικό ανοιχτό θέμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, καθώς στα υπόλοιπα θέματα οι συζητήσεις έχουν εν πολλοίς καταλήξει ή βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Όπως όλα δείχνουν, το Μαξίμου επιθυμεί να κλείσει το θέμα του Δημοσίου εντός του Σαββατοκύριακου και πάντως πολύ νωρίτερα από την Τρίτη που εμφανίζεται ως «καταληκτική» ημερομηνία, προκειμένου να μπορέσει να εκταμιευθεί έως το τέλος Απριλίου η δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Στο άτυπο Eurogroup στο Δουβλίνο, η ελληνική αντιπροσωπεία δέχθηκε ασφυκτικές πιέσεις από τα κοινοτικά στελέχη, που επισήμαιναν ότι εάν δεν υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη, τουλάχιστον για το ζήτημα του Δημοσίου, δεν θα μπορέσει να εκταμιευθεί η δόση έως το τέλος του μηνός. «Στην Ελλάδα έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, αλλά υπάρχει ανάγκη να επιταχυνθούν οι προσπάθειες», είπε χαρακτηριστικά και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ μετά το Eurogroup. Στο θέμα του Δημοσίου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης εμφανίζεται να έχει αναλάβει ρητή δέσμευση για ολοκλήρωση των εκκρεμών πειθαρχικών υποθέσεων «με τον καλύτερο τρόπο και το συντομότερο δυνατόν». Ένας τέτοιος τρόπος θα ήταν η κατάργηση των Δευτεροβάθμιων Πειθαρχικών Συμβουλίων.

Ο κ. Μανιτάκης είχε συναντήσεις με εκπροσώπους υπουργείων, ώστε να καταρτιστούν οι κατάλογοι με τους αριθμούς των επίορκων και όσων έχουν εκκρεμότητες με τα πειθαρχικά συμβούλια, σχέδιο που αναμένεται να καταλήξει στα χέρια του πρωθυπουργού προς τελική έγκριση. Εξάλλου, ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στην Ημερησία του Σαββάτου, αφήνει ανοιχτό το θέμα απολύσεων στο Δημόσιο, τονίζοντας ότι «το Σύνταγμα δεν απαγορεύει να απολυθούν δημόσιοι υπάλληλοι που η οργανική τους θέση καταργείται». Στη ΔΗΜΑΡ φαίνεται πως διαφωνούν με τη θέση αυτή, σημειώνοντας ότι για να μπορεί να απολυθεί ένας υπάλληλος δεν αρκεί να καταργηθεί η οργανική του θέση αλλά ολόκληρη η υπηρεσία, ενώ θεωρούν ότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για αθρόες και οριζόντιες απολύσεις. Σε σχέση με το θέμα του Δημοσίου, το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα σχετικά ζητήματα θα συμφωνηθούν με την τρόικα μέχρι την Κυριακή.

Η εκ μέρους της τρόικας αποδοχή του κανόνα 1:1 για τις πειθαρχικού χαρακτήρα απολύσεις, αναφέρουν πηγές της Ιπποκράτους, προσδίδει στην παρέμβαση στη δημόσια διοίκηση διαρθρωτικά και όχι δημοσιονομικά χαρακτηριστικά.