ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ευχές Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για το Πάσχα


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                         e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                                Κατερίνη,  30  Απριλίου  2013





Με συναισθήματα βαθιάς συγκίνησης και ευλάβειας μας αξιώνει η χάρη του Θεού να γιορτάζουμε και φέτος μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας μας, το Άγιο Πάσχα. Αυτές τις μέρες που το Θείο Δράμα κορυφώνεται την εβδομάδα των Παθών,  με τη θυσία του Κυρίου για τις αμαρτίες του κόσμου, η προσμονή της Ανάστασης και η λύτρωση που εμπεριέχει, περικλείουν το βαθύτερο νόημα της χριστιανικής πίστης.

Το μήνυμα της γιορτής του Πάσχα πρεσβεύει την αγάπη, την αλληλεγγύη και την προσφορά  προς το συνάνθρωπο και την προσμονή για το καλύτερο. Σε αυτή την ύψιστη στιγμή της χριστιανοσύνης,  φανερώνεται η αισιόδοξη  πλευρά της ζωής, καθώς γεννιέται η ελπίδα στις καρδιές των ανθρώπων, επιβεβαιώνεται η νίκη της ζωής επί του θανάτου και ότι ο αγώνας για το δίκαιο και το σωστό  ποτέ δεν είναι μάταιος.

Είναι γεγονός πως η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμη, με προβλήματα τα οποία σημαδεύουν τις προσδοκίες και τα όνειρά μας. Οι αντοχές, η υπομονή και οι δυνάμεις όλων μας δοκιμάζονται καθημερινά. Τα Θεία Πάθη, μας δείχνουν το δρόμο της υπομονής και της καρτερικότητας. Ο Γολγοθάς του Χριστού και η αναστάσιμη λύτρωση, πρέπει να γίνουν πυξίδα ζωής και δράσης για όλους μας.

Το Άγιο Φως ας φωτίσει το νου και τις καρδιές μας και με τη δύναμη του Κυρίου Ιησού Χριστού μας,  να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες. Όπως,  το Θαύμα  της Ανάστασης μας οδηγεί στην αιώνια ζωή, έτσι και ο προσωπικός και κοινός αγώνας να φέρει λύτρωση σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. 

Η Ανάσταση του Θεανθρώπου, είναι θρίαμβος του φωτός και της χαράς. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να φέρει ανάταση στις ψυχές, να γίνει  αφορμή για ένα νέο ξεκίνημα  για όλο τον κόσμο και να φωτίζει την πορεία μας, τη ζωή μας. Είμαι βέβαιη, ότι στη σημερινή συγκυρία θα μας δυναμώσει και με «όπλα» τη θέληση, το φιλότιμο, τη δουλειά, το κοινό όραμα και την κοινωνική συνοχή θα αναστηθούμε και  ως κοινωνία.

Εκφράζω από καρδιάς για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα τις θερμότερες  ευχές μου, για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, χαρά, πρόοδο και προκοπή. Να είναι η Ανάσταση του Κυρίου επωφελής για όλους πνευματικά και ευλογημένες όλες οι στιγμές της ζωής μας.

Μετά τις δοκιμασίες και τα πάθη, ακολουθεί πάντα η Ανάσταση. Ο Χριστός νίκησε το θάνατο. Εμείς, με πίστη, ελπίδα, υπομονή, επιμονή και αγώνα θα κερδίσουμε τη ζωή.

Καλή Ανάσταση και ευλογημένο Πάσχα!

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου