ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΕΒΕΝΤΗ



ΑΠΟΝΕΜΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
            Για 14η συνεχόμενη χρονιά το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την τελετή Απονομής Υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας στις 5 Μαρτίου στο κτίριο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Συνολικά στην τελετή απονεμήθηκαν 27 υποτροφίες σε 29 αθλητές και αθλήτριες Ολυμπιακών ατομικών αθλημάτων από την Ελλάδα και την Κύπρο.
            Το άθλημα της κωπηλασίας είχε την τιμητική του καθώς το 2012 όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια, έχει να επιδείξει πολλές Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις, οπότε απέσπασε και τις περισσότερες υποτροφίες ολυμπιακής προετοιμασίας(5).
            Ανάμεσα σε αυτές και η κατερινιώτισσα πρωταθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Κατερίνης, Κατερίνα Νικολαΐδου που έχοντας παρουσιάσει πολύ «γερά χαρτιά» όπως την 3η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων και την 2η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ν.Γυναικών, κατέκτησε επάξια την υποτροφία, που είναι ακόμα πιο σημαντική στη δύσκολη οικονομικά σημερινή κατάσταση ιδιαίτερα στον αθλητισμό, αφού  της εξασφαλίζει μια πιο απρόσκοπτη πορεία  στην πολύ σκληρή προσπάθειά της για την πραγμάτωση του ονείρου της, την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που το Ίδρυμα Λεβέντη χορηγεί στη Νικολαΐδου την συγκεκριμένη υποτροφία, αναγνωρίζοντας την πολλά υποσχόμενη πορεία της στους διεθνείς στίβους.
Λίγα λόγια για το Ίδρυμα Λεβέντη
Το Ίδρυμα Α.Γ.Λεβέντη στη διάρκεια των 3 δεκαετιών από την ίδρυσή του έχει υποστηρίξει πολλές πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κινούνται στο τρίπτυχο : Πολιτισμός ,Παιδεία, Φιλανθρωπία, υλοποιώντας το όραμα του Αναστάσιου Γ. Λεβέντη, για τη δημιουργία ενός οργανισμού που θα εξυπηρετεί μορφωτικούς, πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς, στην Ελλάδα, στην Κύπρο καθώς και παγκοσμίως.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως σημείο αναφοράς της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αποτελούν ένα σημαντικό τομέα δράσης του Ιδρύματος. Έτσι από το 1999 η ενίσχυση της προσπάθειας των αθλητών και αθλητριών της Ελλάδας και της Κύπρου αποτελεί βασικό στόχο του Ιδρύματος, που συμβάλλει με τον τρόπο αυτό, τόσο στη διάκριση της χώρας μας στις Παγκόσμιες Αθλητικές Διοργανώσεις, όσο και στη διάδοση του Ολυμπιακού Ιδεώδους.