ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Τρόποι για να δεις πιο θετικά τη ζωή


Είσαι στις μαύρες σου ή φύσει απαισιόδοξος; Μήπως λόγω της δύσκολης κατάστασης οι σκέψεις σου έχουν γίνει ακόμα πιο μαύρες;
Μάλλον θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που βλέπεις τα πράγματα για να περνάς καλά ακόμα και αν η περίοδος δεν στο επιτρέπει.

Το βιβλίο “Τhe World Book Of Happiness” από τον Leo Bormans προτείνει μερικούς τρόπους για να δεις τη ζωή πιο θετικά.

Αποδέξου αυτά που έχεις

Έρευνες έχουν δείξει πως οι χαρούμενοι άνθρωποι έχουν χαμηλά επίπεδα προσδοκιών και φιλοδοξιών ενώ οι δυστυχισμένοι δείχνουν να μην παίρνουν ποτέ αυτό που θέλουν. Ξέρουν επίσης πώς να αποφεύγουν τις απογοητεύσεις και πώς να κάνουν ευχάριστες εκπλήξεις. Αυτό συμβαίνει επειδή θέτουν εφικτούς στόχους και είναι πολύ χαρούμενοι όταν τους πετυχαίνουν. Επίσης αποδέχονται τις καταστάσεις όπως έρχονται.

Σκέψου (επιτέλους) θετικά

Τα κακά συναισθήματα δημιουργούν ψυχολογική και σωματική δυσφορία. Ένα μότο που μπορείς να έχεις είναι είτε εσύ θα απαλλαγείς από αυτό ή εκείνο θα σε ξεφορτωθεί. Αν είσαι απαισιόδοξος προσπάθησε να αναπτύξεις μια πιο θετική οπτική γωνία των πραγμάτων. Προσπάθησε να κοιτάς τη θετική πλευρά των πραγμάτων.

Ζήσε το σήμερα

Μην κολλάς στο παρελθόν και σε πράγματα που πήγαν στραβά. Μην ονειρεύεσαι ένα τέλειο μέλλον που δεν μπορεί να υπάρξει ή να ανησυχείς για πράγματα που δεν έχουν συμβεί. Όσοι είναι χαρούμενοι ζουν το σήμερα και κάνουν θετικές σκέψεις. Αν σήμερα δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος τι σε κάνει να σκεφτείς πώς αύριο αυτό θα αλλάξει;

Να είσαι πολυάσχολος

Αν θες να είσαι χαρούμενος προσπάθησε να είσαι εξωστρεφής, κοινωνικός, να δέχεσαι προτάσεις αλλά και να ενταχθείς σε κάποια ομάδα. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση έρχεται όταν είσαι με παρέα. Προσπάθησε να χτίσεις μια πλούσια κοινωνική ζωή σκεπτόμενος ότι έχει πλάκα και νόημα.

Απόλαυσε αυτό που κάνεις

Χαρούμενοι είναι οι άνθρωποι που κάνουν αυτό που αγαπούν και όχι για τα λεφτά ή τη δόξα. Πολλοί σπαταλούν τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους προσπαθώντας να βγάλουν πολλά λεφτά αφήνοντας πίσω την υγεία και την οικογένειά τους. Αυτό συχνά έχει ως αποτέλεσμα τα λεφτά που έχουν βγάλει να τα δίνουν για την αποκατάσταση της υγείας τους.

Επέλεξε τη χαρά

Μη φοβάσαι να πας πίσω και να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου. Σκέψου πως η ζωή σου είναι μια ιστορία την οποία μπορείς να διορθώσεις όσο προχωράς. Η ευέλικτη προσέγγιση των καταστάσεων βοηθά στο να σκέφτεσαι θετικά και να είσαι ανοιχτόμυαλος.

Πάψε να ανησυχείς

Σταμάτα να παίρνεις τόσο στα σοβαρά τα πάντα. Οι ευτυχισμένοι άνθρωποι πιστεύουν πως το 90% των ανησυχιών τους ποτέ δε θα βγουν αληθινοί.

Μη συγκρίνεσαι

Μην κάνεις αυτό το λάθος. Η φιλοδοξία είναι υγιής αλλά ο φθόνος μας κάνει δυστυχισμένους. Η σύγκριση με τους άλλους χρησιμεύει μόνο όταν έχουμε να μάθουμε κάποια πράγματα.

Να είσαι ο εαυτός σου

Τι πιο όμορφο από το να είσαι ο εαυτός σου; Αν πάψεις να συγκρίνεσαι με τους άλλους τότε θα σταματήσει να σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Και θα είσαι ο εαυτός σου.

Σχέσεις

Χαρά και υποστήριξη παίρνουμε από τους άλλους. Έρευνες έχουν δείξει πως οι παντρεμένοι είναι πιο χαρούμενοι από τους εργένηδες.

Οργανώσου

Ok έχουν την ομορφιά τους οι αποφάσεις τις τελευταίας στιγμής αλλά μην το παρακάνεις. Οι χαρούμενοι άνθρωποι σχεδιάζουν και οργανώνουν, έχουν στόχους και σκοπούς.

Έχε ως αξία την ευτυχία

Η ευτυχία μαθαίνεται αλλά για να φτάσεις εκεί θα πρέπει να είναι ανάλογο το νόημα και ο σκοπός που έχεις για τη ζωή. Οι χαρούμενοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως τα θετικά συναισθήματα προσθέτουν χρόνια στη ζωή τους.
planitikos.com