ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Μπορούν οι κρέμες να ανταγωνιστούν το νυστέρι;


Όταν είμαστε νέες, η κύρια ανησυχία μας για την εμφάνιση και την ομορφιά του προσώπου αποτυπώνεται στις... τάσεις του μακιγιάζ, μιας κι αυτό είναι που θεωρούμε πιο σημαντικό. Πόσο μακριά όμως είναι οιρυτίδες και τα προβλήματα γήρανσης;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η πρόληψη για τα σημάδια της γήρανσης πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 20, με την έννοια ότι θα πρέπει να γίνεται χρήση μιας καλής αντιηλιακής κρέμας και μιας σωστής ενυδατικής. Δεδομένου ότι οι ανάγκες του προσώπου και του δέρματος αλλάζουν ανάλογα με την ηλικία, διαφορετικά είναι κι αυτά που οφείλουμε να κάνουμε για να καθυστερήσουμε τα σημάδια του χρόνου.

Μια επιστήμονας του ΜΙΤ στο Cambridge θέλησε να αποδείξει πως οι καλλυντικές κρέμες θα μπορούσαν να ανταγωνιστούν την πλαστική χειρουργική σε ό,τι αφορά ζητήματα γήρανσης. Έκανε, λοιπόν, μια έρευνα και κατέληξε στα εξής συμπεράσματα που αφορούν στις περιόδους με τις μεγαλύτερες αλλαγές στο δέρμα. Σε περιόδους σταθμούς που πραγματοποιούνται στα 20, τα 30, τα 40 και τα 50.

Η ομάδα της αποτελούνταν από 80 γυναίκες διάφορων ηλικιών, οι οποίες χρησιμοποίησαν συγκεκριμένες καλλυντικές κρέμες και το πρόσωπό τους φωτογραφιζόταν ανά 2 εβδομάδες, προκειμένου να καταγραφούν οι ενδείξεις και οι αλλαγές στο δέρμα τους, έπειτα από τις κρέμες που προορίζονταν για την ηλικία της καθεμιάς.

Από τις 2 πρώτες εβδομάδες, το 70% των γυναικών παρατήρησαν αύξηση στην ενυδάτωση του δέρματος, ενώ στο τέλος της μελέτης το 100% ανέφερε σημαντικά θετικά αποτελέσματα!

Η επιστήμονας έβγαλε τα συμπεράσματά της και θέλησε τελικά να δημιουργήσει μια σειρά ομορφιάς με τίτλο «Τα στάδια της Ομορφιάς».Έτσι, αυτό που χρειάζονται οι γυναίκες συνοπτίζεται ως εξής:

Στα 20 οι γυναίκες χρειάζονται μια ελαφριά κρέμα με ένα αντιγηραντικό σύμπλεγμα που προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες που αναπτύσσονται και εμφανίζονται γύρω στα 30 έτη. Πρέπει, επίσης, να περιλαμβάνει αυτή η κρέμα καταπραϋντικά συστατικά που θα ηρεμούν το δέρμα από βλάβες που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.

Στα 30 μια γυναίκα χρειάζεται πιο εντατική ενυδάτωση. Μια κρέμα που θα διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, ώστε το δέρμα να συσφίγγει. Να ωθούνται τα νέα κύτταρα του δέρματος προς τα εμπρός, ώστε το δέρμα να δείχνει λαμπερό και να προλαμβάνονται τα σημάδια του γήρατος που αναμένεται να εμφανιστούν γύρω στα 40.

Παρόμοιες ανάγκες έχει και η γυναίκα στα 40, γι’αυτό η κρέμα της πρέπει να φροντίζει για βαθιά εντατική ενυδάτωση και πρόληψη των ρυτίδων.

Στα 50 που οι ορμόνες κυριεύουν το γυναικείο σώμα, οι γυναίκες χρειάζονται υπερ-ενυδατική κρέμα, που θα φέρει την ισορροπία της υγρασίας, αλλά συγχρόνως θα φροντίζει για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, απαραίτητων συστατικών για τη σύσφιξη και τη μείωση εμφάνισης ρυτίδων.

Τα αντιγηραντικά συστατικά που περιλαμβάνονται στα Στάδια της Ομορφιάς είναι: ρεσβερατρόλη, βλαστικά κύταρρα από φυτικό εκχύλισμα μήλου, βότανα της θάλασσας και αμινοξέα, εκχύλισμα φραγκόσυκου, υαλουρονικό νάτριο, υαλουρονικό οξύ, εκχύλισμα φυκιών και κάποια άλλα.

Κι αν αναρωτιέστε αν είναι αλήθεια... οι γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δηλώνουν ομόφωνα πως «ναι, είναι αλήθεια!».