ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

«Μονόδρομος η ανατροπή της κυβέρνησης»


 «Μονόδρομος η ανατροπή της κυβέρνησης»
Με τη διαπίστωση ότι η κοινωνία έχει «συνειδητοποιήσει ότι οποιοδήποτε βήμα εξόδου από την κρίση, περνά μέσα από την ακύρωση του μνημονίου», ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για καλλιέργεια θετικού κλίματος. Σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει αυτό το κλίμα τεχνητό και θεωρεί «μονόδρομο» την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης.
Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Παρά την κυβερνητική προσπάθεια να δημιουργηθεί μια τεχνητή εικόνα αισιοδοξίας, η οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα δεν κρύβονται. Η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας έχει συνειδητοποιήσει ότι οποιοδήποτε βήμα εξόδου από την κρίση, περνά μέσα από την ακύρωση του μνημονίου. Η δυσαρμονία λαϊκής θέλησης και κυβερνητικής πολιτικής αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και αποδιοργανώνει την προπαγανδιστική εκστρατεία του μνημονιακού μπλοκ, ότι δήθεν η χώρα βλέπει φως στο τούνελ.
Οι σχεδιαζόμενες ιδιωτικοποιήσεις δεν δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας, αποστερούν το δημόσιο από ισχυρά αναπτυξιακά εργαλεία και λειτουργούν μόνον προς όφελος των υποψήφιων αγοραστών. Τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης έχουν αφεθεί στη τύχη τους, ενώ η ανεργία ανατροφοδοτείται από τις απολύσεις στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και το κλείσιμο επιχειρήσεων.
Καθώς η αυτόματη ενεργοποίηση των ρητρών για νέα μέτρα θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιη μέσα στους επόμενους μήνες και οι αντοχές του λαού μας έχουν εξαντληθεί, η δημοκρατική ανατροπή της τρικομματικής μνημονιακής κυβέρνησης είναι μονόδρομος για την σωτηρία του τόπου».
Σε άλλη ανακοίνωση σχετικά με τη μείωση φόρων, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει: «Η τρόικα οφείλει να αντιληφθεί και να αποδεχθεί ότι η ελληνική κοινωνία εξαντλεί τα όρια της και η ελληνική οικονομία χρειάζεται ανάσες. Η στοχευμένη μείωση φόρων είναι απαραίτητη. Οι μειώσεις του ΦΠΑ στην εστίαση και του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι ρυθμίσεις που πρέπει να προχωρήσουν άμεσα, διότι θα ανακουφίσουν τα νοικοκυριά και ταυτόχρονα θα ενισχύσουν τη ζήτηση βοηθώντας την οικονομία, χωρίς τελικά να προκαλούν μείωση στα έσοδα του κράτους. Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι ένα παράλληλο πεδίο εξυγιαντικών παρεμβάσεων που μπορεί και πρέπει να προχωρήσει».