ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 7 Απριλίου 2013

Ποια πράξη ανεβάζει την ερωτική διάθεση στα ύψη;


Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποια συγκεκριμένη πράξη, όπως για παράδειγμα ένα χάδι, ή μια αγκαλιά, μπορεί να εκτοξεύσει την ερωτική διάθεση στα ύψη; Για σκεφτείτε το λίγο.

Τι μπορεί να κάνει κάποιον άνθρωπο να “ξεφύγει” περισσότερο από κάθε τι και να θέλει σεξ όπως ο διψασμένος το νερό; Για να σας διευκολύνουμε σας λέμε ότι η “προκαταρκτική” αυτή πράξη δεν είναι ένα πονηρό χάδι, ούτε μια αγκαλιά, ούτε καν η θέα μιας ερωτικής σκηνής. Διαβάστε να δείτε τι μπορεί να τρελάνει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Σύμφωνα με μεγάλη έρευνα που έγινε από το τμήμα ψυχολογίας του κολεγίου Λαφαγιέτ στις ΗΠΑ, η προκαταρκτική πράξη που μπορεί να απογειώσει ερωτικά τόσο τον άνδρα όσο και την γυναίκα, είναι ένα βαθύ φιλί στο στόμα. Για την ακρίβεια το φιλί μπορεί να δημιουργήσει στον εγκέφαλο μια έκρηξη θετικών συναισθημάτων (άρα και ερωτικών) και να απελευθερώσει έναν ποταμό από χημικές ουσίες που θα δημιουργήσουν ερωτική διάθεση, αλλά και πληρότητα.

Η επιστημονική ομάδα της ψυχολόγου Γουέντι Χιλ διαπίστωσε ότι κατά την διάρκεια ενός ερωτικού φιλιού στο στόμα, η ανταλλαγή σάλιου από τον άνδρα στην γυναίκα, μεταφέρει φερομόνες οι οποίες ανεβάζουν την λίμπιντο. Ταυτόχρονα ο εγκέφαλος λειτουργεί με τέτοιο τρόπο και απελευθερώνει 2 ορμόνες. Την ωκυτοκίνη που είναι γνωστή και σαν ορμόνη της αγάπης και την κορτιζόλη η οποία ρυθμίζει τα επίπεδα του άγχους στον οργανισμό.

Η ίδια η καθηγήτρια τόνισε πως: "Όταν ακουμπάμε τα χείλη μας σε εκείνα ενός αγαπημένου προσώπου, διάφορες σκέψεις περνούν από το μυαλό μας. Συνειδητοποιούμε τι αισθανόμαστε για εκείνο, πώς μας συμπεριφέρεται, πόσο θα κρατήσει ο έρωτάς μας και πολλά άλλα. Στην πραγματικότητα όμως, αγνοούμε πως έτσι πατάμε το κουμπί για να ξεκινήσει μια σειρά αλυσιδωτών χημικών αντιδράσεων μέσα μας αρχέγονων αντιδράσεων που σκοπό έχουν τελικά την ερωτική και σεξουαλική ευχαρίστηση".

Εξάλλου μια άλλη έρευνα από το πανεπιστημίο του Εδιμβούργου, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που φιλιούνται πολύ, τότε στατιστικά, δεν αρρωσταίνουν εύκολα, αυξάνουν τον μέσο όρο της ζωής τους κατά 5 χρόνια, ενώ οδηγούν καλύτερα και δεν τρακάρουν εύκολα με το αυτοκίνητο τους.

Ένα λεπτό παθιασμένου φιλιού είναι αρκετό για να χάσουμε 26 θερμίδες. Αν το φιλί αυτό ξεχειλίζει από πόθο και πάθος ακόμη περισσότερο σε ένα λεπτό χάνουμε τουλάχιστον 39 θερμίδες.

Το παθιασμένο φιλί έχει και οφέλη στην υγιεινή του στόματος αφού ο οργανισμός παράγει περισσότερη ποσότητα σάλιου από το φυσιολογικό με αποτέλεσμα η στοματική κοιλότητα να καθαρίζεται. Επίσης το φιλί αποτρέπει την είσοδο βλαβερών μικροβίων και βακτηριδίων μέσα στο στόμα (αναφερόμαστε σε φιλιά μεταξύ 2 υγιών ατόμων). Πάντως και σε αυτή την περίπτωση, με ένα βαθύ ερωτικό φιλί οι 2 σύντροφοι θα ανταλλάξουν μεταξύ τους, τουλάχιστον 5.000.000 βακτηρίδια.