ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Έρευνα: To 97% των παιδικών πιάτων στα εστιατόρια δεν είναι υγιεινό!


Ε, δεν μπορούμε να πούμε οτι σοκαριστήκαμε με αυτήν την νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν από λίγες ημέρες στην Αμερική.
Σύμφωνα με αυτήν το 97% των παιδικών γευμάτων που σερβίρονται σε εστιατόρια και Fast Food δεν πληρούν τους κανονισμούς υγείας για τα παιδιά και είναι τίγκα στο αλάτι, τις θερμίδες και το λίπος και ιδιαίτερα φτωχά σε οποιοδήποτε υγιεινό συστατικό.

Την έρευνα πραγματοποίησε το Center for Science in the Public Interest της Αμερικής εξετάζοντας εξονυχιστικά 3.500 διατροφικούς συνδυασμούς παιδικών γευμάτων από 34 αλυσίδες εστιατορίων. Και όπως προείπαμε το 97% απέτυχε παταγωδώς να περάσει τον έλεγχο. Ελάχιστη βελτίωση από την τελευταία τέτοιου είδους έρευνα στην Αμερική το 2008 που έβγαζε ακατάλληλα τα παιδικά γεύματα των εστιατορίων σε ποσοστό 99%
Οι υπεύθυνοι του οργανισμού απογοητεύτηκαν πλήρως καθώς είδαν πως οι προειδοποιήσεις τους για την βελτίωση της υγείας των παιδιών της χώρας που παρουσιάζουν ιδιαίτερα μεγάλα ποσοστά παχυσαρκίας από πολύ μικρή ηλικία πήγαν στον βρόντο. Ελάχιστα ήταν τα εστιατόρια που υιοθέτησαν τις προτάσεις τους και αντικατέστησαν συνοδευτικά, όπως οι πατάτες τηγανητές με λαχανικά ή φρούτα.