ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Σε 17 ανέρχονται οι υπό συγχώνευση ή κατάργηση Δημοτικές Επιχειρήσεις στην Πιερία


κολουθούν οι ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ της Πιερίας που εμφανίζονται στον σχετικό πίνακα:

Στα 156 φτάνουν τα ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ δήμων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που, σύμφωνα με δημοσίευμα, βάζουν υποψηφιότητα για συγχώνευση ή κατάργηση, σύμφωνα με το πρώτο ξεκαθάρισμα που έχει κάνει στη σχετική λίστα η κυβέρνηση. Στην Πιερία αυτές οι δημοτικές επιχειρήσεις ανέρχονται σε 17, από το δήμο Πύδνας-Κολινδρού 2, από αυτόν του Δίου-Ολύμπου 3 και 12 από την Κατερίνη.

Η λογική που κυριαρχεί σε Μέγαρο Μαξίμου και υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με δεδομένο ότι έχουν να φέρουν σε πέρας το πολύ δύσκολο εγχείρημα των 15.000 απολύσεων και των 150.000 διαθεσιμοτήτων, είναι «το πολύ δύο Νομικά Πρόσωπα» σε κάθε δήμο, ώστε οι οργανισμοί των δήμων να μειωθούν από 1000 (χωρίς τις σχολικές επιτροπές) που είναι σήμερα σε περίπου 700.

Στο πλαίσιο αυτό, το σχέδιο είναι υπηρεσίες των υφιστάμενων Νομικών Προσώπων να μεταφερθούν στους δήμους ή να συμπτυχθούν σε ένα. Από την άλλη, μπορεί να επικρατεί η λογική μεγέθυνσης των σχεδιαζόμενων καταργήσεων ή συγχωνεύσεων, ώστε να θεωρηθεί κέρδος των δήμων αν γίνουν λιγότερες από τις παρακάτω αναφερόμενες αλλαγές.