ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Δυναμική συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας, μαζί με Δ.Αναστασιάδη, στο 1ο φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης


Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΘΑ «ΑΝΟΙΞΕΙ» ΤΟ 1ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ,

ύστερα από πρόσκληση του Επιμελητηρίου Πιερίας!

3 

- Δήμος Αναστασιάδης: Είναι χαρά μου και τιμή μου να στηρίξω τον τόπο μου


Η δυναμική συμμετοχή του Επιμελητηρίου Πιερίας στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης, καθώς και η εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 με την παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Στέφανου Κομνηνού, του Επικεφαλής του Συντονιστικού του Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου κ. Δημήτρη Μπουλούκου, καθώς και στελεχών του Υπουργείου ήταν τα θέματα της συνέντευξης τύπου που δόθηκε από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας κ.Ηλία Χατζηχριστοδούλου το πρωί της Παρασκευής 10 Μαΐου 2013. Παρών στη συνέντευξη ήταν ο καλλιτέχνης κ.Δήμος Αναστασιάδης, ο οποίος θα σηματοδοτήσει με συναυλία του την έναρξη του Φεστιβάλ Τουρισμού την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
Σχετικά με το 1ο Φεστιβάλ 
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος, ύστερα από την πρόσκληση που δέχθηκε από το Επιμελητήριο για να «ανοίξει» το Φεστιβάλ Τουρισμού, ανταποκρίθηκε άμεσα προκειμένου να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες του για τη στήριξη της Πιερίας. Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Πιερίας προσκλήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ανήκει και η πρωτοβουλία, για να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Τουρισμού. Η πρόταση έγινε ομόφωνα δεκτή από το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου, το οποίο θα συμμετέχει με ένα περίπτερο 70 τ.μ. στο κεντρικότερο σημείο της έκθεσης και απέναντι από την εξέδρα των πολιτιστικών εκδηλώσεων, με σκοπό η παρουσία της Πιερίας να είναι ιδιαίτερα δυναμική. Στο πλαίσιο αυτό έγινε και η πρόταση στον κ. Αναστασιάδη, ο οποίος χωρίς δεύτερες σκέψεις απάντησε θετικά στην πρόσκληση του Επιμελητηρίου να δώσει συναυλία πλαισιωμένος από την ορχήστρα του στα εγκαίνια του Φεστιβάλ την Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
«Θέλω να τονίσω πως η παρουσία του Δήμου στο Φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα σημαντική και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τόσο τον ίδιο όσο και τον πατέρα του κ. Γιάννη Αναστασιάδη, ο οποίος υπήρξε και μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Η απάντησή του Δήμου ήταν άμεση με διάθεση να προσφέρει ό,τι μπορεί για την ανάδειξη της Πιερίας. Θέλω επίσης να υπογραμμίσω πως η συμμετοχή του στην έναρξη του Φεστιβάλ Τουρισμού είναι απολύτως εθελοντική. Οφείλουμε να συγχαρούμε το Δήμο και την οικογένειά του για τη σημαντική τους προσφορά για τον τόπο», σημείωσε ο κ. Χατζηχριστοδούλου.

Στόχος της συμμετοχής,

στο 1ο Φεστιβάλ Τουρισμού Θεσσαλονίκης είναι η προσέγγιση των κατοίκων της συμπρωτεύουσας. Το περίπτερο του Επιμελητηρίου θα είναι δομημένο με βάση δύο θεματικές: «Καλοκαίρι» και «Χειμώνας» και κατ’ επέκταση το θερινό και το χειμερινό τουρισμό. Γι’ αυτό το λόγο έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν όλοι οι τουριστικοί φορείς του νομού αναδεικνύοντας το τουριστικό προϊόν τους και καθιστώντας έτσι σαφές στους Θεσσαλονικείς πως αξίζει να επισκεφθούν την Πιερία για πολλούς λόγους.
Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης τόνισε πως αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή η συμμετοχή του στην έναρξη του Φεστιβάλ. Σημείωσε επίσης πως θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ανάδειξη της Πιερίας, ειδικά από τη στιγμή που η πρόσκληση προέρχεται από το Επιμελητήριο. «Θα στηρίξω τον τόπο μου με κάθε τρόπο. Ένας λόγος παραπάνω που αυτή η κίνηση προβολής προέρχεται από το Επιμελητήριο, για το οποίο άκουγα καθημερινά στο σπίτι από τον πατέρα μου εξαιτίας της ιδιότητάς του», υπογράμμισε ο καλλιτέχνης. Ο κ. Αναστασιάδης κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου και να ανταποκριθεί στην προσπάθεια για την ανάδειξη της Πιερίας.
Εσπερίδα και σύσκεψη για το παραεμπόριο
Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε και στην εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαΐου με βασικό αντικείμενο το παραεμπόριο. Πιο αναλυτικά, τα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι: α) «Μέτρα, μέσα και προοπτικές πάταξης του παραεμπορίου» και β) «Εμπορικά σήματα – Κατοχύρωση διακριτικών τίτλων», ενώ θα προηγηθεί σύσκεψη για το παραεμπόριο με τη συμμετοχή του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού και του Επικεφαλής του Συντονιστικού του Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου κ. Δημήτρη Μπουλούκου.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, έγιναν και κατά το παρελθόν ανάλογες συσκέψεις για το παραεμπόριο, ενώ οι προτάσεις του Επιμελητηρίου Πιερίας για την πάταξή του έγιναν δεκτές και υιοθετήθηκαν και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας. Ωστόσο, τα μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί δεν υπήρξαν αρκετά να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τη μάστιγα που παραεμπορίου.
Η εσπερίδα που θα πραγματοποιηθεί και η οποία προγραμματίστηκε ύστερα από τη συνάντηση που είχε ο κ. Χατζηχριστοδούλου με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία για ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε το παραεμπόριο να μην ανθήσει και φέτος στις παραλίες της Πιερίας. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η σύσκεψη που θα προηγηθεί με την παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της εσπερίδας θα αναλυθεί και ο τρόπος κατοχύρωσης των διακριτικών τίτλων και των εμπορικών σημάτων από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου.