ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

«Άρωμα Πιερίας» στο 4ο Agro Quality Festival

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη,  27  Μαΐου 2013




                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


        


Σοφία Μαυρίδου: Στην Π.Ε.Πιερίας υποστηρίζουμε με όλες μας  τις δυνάμεις  την αγροτική επιχειρηματικότητα



Ο πλούτος της εύφορης Πιερικής Γης παρουσιάστηκε στο 4ο Agro Quality Festival, που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη στο Γκάζι από τις   17 έως και τις  19 Μαΐου 2013.



Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας εκπροσωπήθηκε από έξι  επιτυχημένες τοπικές αγροτικές επιχειρήσεις, που παράγουν ποιοτικά αγροτικά  προϊόντα,  όπως κρασιά (ΠΓΕ),  οπωροκηπευτικά, πιστοποιημένα βιολογικά- αρωματικά/φαρμακευτικά φυτά, αρτοσκευάσματα, τυροκομικά-γαλακτοκομικά προϊόντα (ΠΟΠ),  δίνοντας την ευκαιρία στους κάτοικους  της πρωτεύουσας  αλλά και στους επισκέπτες της έκθεσης  να γευτούν  αγαθά με ισχυρή ταυτότητα.




Μέσα από το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που ήταν και η τιμώμενη περιφέρεια, οι επιχειρήσεις με δικά τους stand, ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο τα προϊόντα τους , προκειμένου τα Πιερικά αγαθά να μπουν δυναμικά στην αγορά
προβάλλοντας την ελληνικότητα της παραγωγής τους και αναμφισβήτητα την  άριστη ποιότητα.




Οι επιχειρήσεις που παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο 4ο Agro Quality Festival ήταν: το  Κελάρι  Αδάμου – Αδάμου Γεώργιος,  ο Χρυσοστόμου Νικόλαος με τοπικά κρασιά (ΠΓΕ), ο  Κοινωνικός Συνεταιρισμός Γυναικών “ Μούσες Πιερίων” με ζυμαρικά και γλυκίσματα με βάση το ακτινίδιο, το δαμάσκηνο, το βερίκοκο, το «Πράσινο Μονοπάτι» με μεταποιημένα βιολογικά προϊόντα, η Φ. Μπέλλας & Υιος Α.Ε. με τυροκομικά προϊόντα (ΠΟΠ) και ο Κωστόπουλος Κώστας με Τσάι Ολύμπου.




«Οι τοπικές μας αγροτικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να προβάλουν όχι μόνο την ποιότητα αλλά και την μοναδικότητα των προϊόντων της Πιερίας. Στην  Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υποστηρίζουμε  με όλες μας  τις δυνάμεις την αγροτική επιχειρηματικότητα,  εντάσσοντας τους  επιχειρηματίες σε δράσεις που   σκοπό έχουν  την προώθησή τους σε νέες αγορές,  κερδίζοντας τους καταναλωτές με την ποιότητα και την ασφάλεια των προϊόντων τους»,  ανάφερε η Αντιπεριφερειάρχης  Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου. Άλλωστε, όπως πρόσθεσε, «γνωρίζουμε ότι ο δρόμος των τοπικών αγροτικών  μας προϊόντων από το χωράφι στο ράφι δεν είναι εύκολη υπόθεση,  η ανάδειξη όμως της εξαιρετικής τους ποιότητας,  κάνει τα πράγματα πιο εύκολα, καθώς το κριτήριο της ποιότητας  προσδίδει υπεραξία σε ένα προϊόν.




Από την πλευρά του, ο Επιστημονικός συνεργάτης της Π.Ε. Πιερίας , κ. Δημήτρης Ρουκάς ανέφερε ότι ο στρατηγικός στόχος της  Π.Ε. Πιερίας δεν είναι μόνο η παραγωγή ποιοτικών και ασφαλών τοπικών προϊόντων- για τα οποία εγγυώνται  υπεύθυνα  τόσο η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Π.Ε.Πιερίας όσο  και η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας  της Π.Ε.Πιερίας- αλλά  και η προώθησή τους στις αγορές με τον καλύτερο τρόπο.