ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ζωή σαν παραμύθι, με ακριβά συμβόλαια, λαμπερή σύζυγο, 4 παιδιά κι ένα σουτ από χρυσάφι-Αφιέρωμα στον μεγάλο σταρ που εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ έγινε 38 ετών στις 2 Μαΐου και μόλις χθες ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να σταματήσει το ποδόσφαιρο. Ποιος είναι όμως ο πλουσιότερος βρετανός ποδοσφαιρικός σταρ;



Οι γονείς του, Τεντ και Σάρα, τον απέκτησαν πολύ νέοι και οι δύο, στα 25 τους. Ο μικρός Ντέιβιντ είχε σαν όνειρο του να γίνει ποδοσφαιριστής. Όταν τον ρωτούσαν οι δάσκαλοι τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, απαντούσε "ποδοσφαιριστής", για να ακολουθήσει δεύτερη ερώτηση από τους δασκάλους, "εννοούμε, τι στα αλήθεια θες να γίνεις", αλλά με την ίδια απάντηση.

  

Ο Ντέιβιντ κληρονόμησε την αγάπη των γονιών του για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μιας και συχνά η οικογένεια έφευγε από το Λονδίνο για να πάει στο Ολντ Τράφορντ και να παρακολουθήσει από κοντά τα παιχνίδια των "Κόκκινων Διαβόλων". Έτσι, ο Ντέιβιντ γράφτηκε στην ποδοσφαιρική σχολή του Μπόμπι Τσάλτον και κέρδισε μάλιστα την  ευκαιρία να πάρει μέρος σε δοκιμαστικά της Μπαρτσελόνα. Αγωνίστηκε με την τοπική ομάδα νέων Ridgeway Rovers και το 1986 ήταν το αγόρι "μασκώτ" του παιχνιδιού Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Χαμ, το 1986.



Η πρώτη ομάδα για την οποία αγωνίστηκε ήταν η Τότεναμ, αλλά γρήγορα ακολούθησε η μεγάλη του αγάπη, η Μάντσεστερ Γουνάιτεντ, στην οποία υπέγραψε "δοκιμαστικό" συμβόλαιο-κάτι σαν τα δικά μας "ημιερασιτεχνικά"-στις 8 Ιουλίου 1991.



Έμεινε στους "Κόκκινους διαβόλους" ως το 1994, όταν πήγε για ένα χρόνο δανεικός στην Πρέστον Νορθ Εντ, για να αποκτήσει εμπειρίες.



Επέστρεψε στο Μάντσεστερ το 1995 κι έμεινε στην Γιουνάιτεντ ως το 2003, κατακτώντας σχεδόν τα πάντα με κορυφαίο επίτευγμα το Τριπλ Κράουν (triple crown, δηλαδή την κατάκτηση τριών τίτλων) το 2001, και καλύτερος ποδοσφαιριστής στο Τσάμπιονς Λιγκ την ίδια χρονιά.



Tο 2003 μετεγγράφηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η συμβολή του στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος το 2007 (του μόνου τίτλου που κατέκτησε μαζί με τη Ρεάλ) ήταν σημαντική.



Στα 32 του χρόνια αποφάσισε να αποχωρήσει από το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο για χάρη του Αμερικανικού, παίρνοντας μεταγραφή για τους Λος Άντζελες Γκάλαξι.



Το 2008 πήγε για ένα χρόνο ως δανικός στην Μίλαν, αλλά το εγχείρημα αυτό δεν στέφθηκε από επιτυχία, με συνέπεια να γυρίσει και πάλι στους Γκάλαξι, για να κάνει και πάλι το ίδιο δρομολόγιο προς το Μιλάνο ξανά ως δανικός το 2010 και να επιστρέψει και πάλι στις ΗΠΑ.



Τον Φεβρουάριο του 2013 ο Μπέκαμ γύρισε και πάλι στην Ευρώπη, αυτή τη φορά στην γαλλική Παρί Σαιντ Ζεμαίν.



Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά διαφημιστικά, με το πιο πρόσφατο, αυτό για ανδρικά εσώρουχα, να προκαλεί...αναταραχή στο γυναικείο φύλλο.



Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, ήταν Πρέσβης της χώρας του, και συμμετείχε στην Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας που έγινε στο Παναθηναϊκό Στάδιο, από την Ελλάδα στην Οργανωτική επιτροπή των Αγώνων του Λονδίνου.






Είναι παντρεμένος με το πρώην μέλος του βρετανικού συγκροτήματος Spice Girls Βικτόρια Μπέκαμ, με την οποία έχουν τέσσερα παιδιά, τον Μπρούκλιν το Ρομέο, τον Κρουζ και την Χάρπερ.