ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

Πώς ένας άντρας μπορεί να «ρίξει» μια γυναίκα


Τι χρειάζεται να κάνει ένας άντρας για να ρίξει μια γυναίκα στα κρεβάτι; Η συγκεκριμένη ερώτηση... απασχολεί τους άντρες εδώ και πολλές γενιές, όμως τώρα ψυχολόγοι ισχυρίζονται ότι έχουν βρει την απάντηση!

Ξεχάστε τις σαμπάνιες, τα σοκολατάκια και τα συναφή… το «κλειδί» βρίσκεται στο χιούμορ σας, λένε.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους Mary Cowan και Anthony Little από το πανεπιστήμιο του Stirling, «οι έξυπνοι και πνευματώδεις άνθρωποι θεωρούνται ιδιαίτερα εκλυστικοί».

Οι δύο επιστήμονες ζήτησαν από 40 φοιτητές ψυχολογίας (20 άντρες και 20 γυναίκες) να τους πουν ποια δύο αντικείμενα θα έπαιρναν μαζί τους σε ένα απομονωμένο νησί, έχοντας να επιλέξουν ανάμεσα σε σοκολάτα, λακ και μια πλαστική σακούλα.

Παρότι δεν έγινε καμία αναφορά στο χιούμορ οι 19 από τους 40 φοιτητές προσπάθησαν να είναι ευρηματικοί και να δώσουν αστείες απαντήσεις.

Οι συγκεκριμένοι 19 χαρακτηρίστηκαν ως «ηθοποιοί». Οι υπόλοιποι 11 άκουσαν τις ηχογραφημένες απαντήσεις των «ηθοποιών» και τους ζητήθηκε να τις αξιολογήσουν για το χιούμορ τους και για το πόσο ελκυστικούς τους έκριναν.

Στη συνέχεια τους κατέταξαν ανάλογα με το πόσο «ικανούς» τους θεωρούσαν για σύντομες σχέσεις όπως one-night stands ή για πιο μακροχρόνιες.

Τέλος οι ερευνητές έδειξαν τις φωτογραφίες των 19 «ηθοποιών» στους 11 υπόλοιπους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πιο ελκυστικοί ήταν εκείνοι που είχαν χαρακτηριστεί και ως οι πιο αστείοι.

Μάλιστα, οι άντρες που είχαν χαρακτηριστεί ως οι πιο αστείοι, θεωρούνταν ελκυστικοί τόσο για σύντομες όσο και για μακροχρόνιες σχέσεις.

Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση British Psychological Society, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι οι άντρες χρησιμοποιούν το χιούμορ για να δείξουν την εξυπνάδα τους και τα «καλά τους γονίδια» στις γυναίκες.