ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 6 Μαΐου 2013

Συναγερμός για τα τρόφιμα στο Βέλγιο

 Συναγερμός για τα τρόφιμα στο Βέλγιο

 
Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 49 νοσηλεύονται με συμπτώματα δηλητηρίασης από τις αναθυμιάσεις που προκάλεσε πυρκαγιά σε τρένο το οποίο μετέφερε χημικές ουσίες και εκτροχιάστηκε κοντά στη Γάνδη του Βελγίου.
Δυο από τους τραυματίες βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας της ανατολικής Φλάνδρας.
Οι αρχές προσπαθούν να περιορίσουν δύο πηγές ρύπανσης: το τοξικό νέφος που προκάλεσε η πυρκαγιά και την διαρροή χημικών προϊόντων στο αποχετευτικό σύστημα της περιοχής.
Τα σχολεία της περιοχής είναι σήμερα κλειστά και οι αρχές συνέστησαν στους κατοίκους να μην καταναλώνουν φρούτα και λαχανικά από τους κήπους τους, ούτε και νερό από τα πηγάδια. Οι αρμόδιες αρχές πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους στην ατμόσφαιρα μετά την ανίχνευση τοξικών ουσιών.
Τα βαγόνια-δεξαμενές του τρένου -έξι από τα 13 εκτροχιάστηκαν- μετέφεραν ακρυλονιτρίλιο, ένα υγρό χημικό προϊόν, εύφλεκτο και τοξικό. Ο οδηγός του τρένου παραδέχτηκε ότι είχε αναπτύξει μεγαλύτερη από την επιτρεπτή ταχύτητα.