ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης υπαίθριου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη)



Από τη Δημοτική Επιχείρηση Δημοτικά Πάρκινγκ - Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Κατερίνης
Σε χρήση στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης θα δοθεί εντός 10 περίπου ημερών ο υπαίθριος χώρος στάθμευσης 134 θέσεων στην πλατεία Δημοκρατίας (Ευκαρπίδη). Η επιφάνεια του σταθμού είναι συνολικά 3.833,15 τ.μ..
Ήδη έγιναν υψομετρικές αποτυπώσεις, διαμορφώθηκε η συμπύκνωση βάσης και υπόβασης προκειμένου να είναι έτοιμος ο χώρος για την ασφαλτόστρωση και αφού δοθούν οι απαραίτητες κλίσεις, γίνουν οι απαιτούμενες διανοίξεις και ακολουθήσουν δενδροφυτεύσεις, θα παραδοθεί για χρήση.

Τις εργασίες συντονίζουν ο πρόεδρος της ΔΗΠΑΔΗΚ Γιώργος Χατζηκώστας, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Παπαζιώγας, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΠΑΔΗΚ Κων/νος Κελαϊδίτης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τους γοργούς ρυθμούς εκτέλεσης των εργασιών από συνεργεία και μηχανήματα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

«Η συγκεκριμένη υποδομή αποτελεί συνέχεια μίας ευρύτερης πολιτικής της δημοτικής αρχής που με πρωτοβουλία του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη, επικεντρώνεται στη δημιουργία καλύτερων συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης στην πόλη, την αναβάθμιση του κέντρου και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών» σημείωσε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑΔΗΚ Γιώργος Χατζηκώστας.

Νίκος Παπαζιώγας

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Νίκος Παπαζιώγας, με αφορμή την έναρξη των εργασιών τόνισε μεταξύ άλλων:

«Πρόκειται για μία ακόμα παρέμβαση στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

Με τη διαμόρφωση του υπαίθριου αυτού χώρου στην πλατεία δημοκρατίας, δημιουργείται ένας αξιοπρεπής χώρος στάθμευσης για τους δημότες και τους επισκέπτες. Το κέντρο της πόλης μας γίνεται πιο λειτουργικό, ανθρώπινο και προσβάσιμο».

Τέλος, το μέλος του Δ.Σ. της ΔΗΠΑΔΗΚ Κων/νος Κελαϊδίτης, επισήμανε ότι οι εντατικοί ρυθμοί εκτέλεσης θα συνεχιστούν ώστε να ετοιμαστεί το έργο το συντομότερο και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ενώ σημείωσε χαρακτηριστικά: «οι συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης για τον πολίτη και τον επισκέπτη της πόλης βελτιώνονται αισθητά».