ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ρευστό το σκηνικό για την απεργία


 Ρευστό το σκηνικό για την απεργία
Ρεπορτάζ: Τριανταφύλλου Αντώνης
Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά παραμένουν για το εάν και με ποια μορφή θα πραγματοποιήσουν απεργία μέσα στην περίοδο των πανελλαδικών οι καθηγητές. Αυτή την ώρα συνεχίζεται η έκτακτη συνεδριάση του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ.
Εξετάσεις και με επιστράτευση
Η εικόνα παραμένει ρευστή, καθώς παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων τάσσονται υπέρ της απεργίας, διαφωνούν σε διαδικαστικά ζητήματα.
Όλες οι παρατάξεις, πλην του ΠΑΜΕ, διατυπώνουν την ίδια θέση που είχαν και την προηγούμενη εβδομάδα, δηλαδή απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
Ωστόσο δεν μπορούν να συμφωνήσουν ως προς την εισήγηση της ΔΑΚΕ, του προέδρου της ΟΛΜΕ δηλαδή, να στηθούν κάλπες στα σχολεία για την πρόταση για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ συνεχίζεται.
Η ΔΑΚΕ Καθηγητών επιμείνει στην αρχική της πρόταση να στηθούν κάλπες στα σχολεία και τις Γενικές Συνελεύσεις για:
• Εικοσιτετράωρη απεργιακή κινητοποίηση την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών εξετάσεων (17 Μαΐου), με τη μορφή 3ωρης Πανελλαδικής στάσης εργασίας (8 – 11 πμ) και 3ωρης στάσης εργασίας από τις ΕΛΜΕ (11 πμ – 2 μμ).
• Πενθήμερη απεργιακή κινητοποίηση από Δευτέρα 20 Μαΐου έως Παρασκευή 24 Μαΐου.
Συνάντηση υπουργού Παιδείας με την ΟΙΕΛΕ
Στο χορό των κινητοποιήσεων αναμένεται να μπουν και οι καθηγητές στα ιδιωτικά σχολεία. Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ ότι θα προτείνει κινητοποιήσεις στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ο υπουργός παιδείας κάλεσε σε συνάντηση το ΔΣ για αύριο στη 1 το μεσημέρι.
Το Δ.Σ. της ΟΙΕΛΕ συνεδρίασε σήμερα, ανέλυσε την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της Εκπαίδευσης μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, συζήτησε τις δυνατότητες συνεργασίας με τις άλλες εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες και έθεσε τους στόχους της συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας.
Μετά τη συνάντηση θα γίνει νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση και να συγκροτηθεί η πρόταση που θα καταθέσει το Δ.Σ. στις Συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που θα διεξαχθούν την επόμενη εβδομάδα.