ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας Λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη                e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                                      Κατερίνη,  9   Μαΐου  2013



                                             ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε και τιμήθηκε  στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  την Πέμπτη 9 Μάιου 2013,   η επέτειος για τη λήξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ημέρα πανελλαδικού εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού.


Στο Μνημείο της Πλατείας Ελευθερίας στην Κατερίνη, τελέσθηκε τρισάγιο  και πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον εκπρόσωπο της Βουλής των Ελλήνων, βουλευτή Νέας Δημοκρατίας Πιερίας, κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο, τον Περιφερειακό  Σύμβουλο  της Π.Ε.Πιερίας, κ. Νίκο  Μακρίδη, τον εκπρόσωπο του Δημάρχου Κατερίνης, Αντιδήμαρχο Κατερίνης, κ. Αναστάσιο Παπαζήση,  εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και του ΛΑ.Ο.Σ. ,
εκπρόσωπους των Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας, από  το Εργαστήρι Κρητικής Παράδοσης και Πολιτισμού "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ", το  Σύλλογο  Κοκκινοπλιτών Ν.Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" και  την  ΕΠΣ Πιερίας. 


Παράλληλα, ομιλία εκφώνησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Π.Ε.Πιερίας, κ. Νίκος Μακρίδης.Τηρήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Ενδόξων Νεκρών και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.