ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πως θα βάλουν φυλακή τους ελεύθερους επαγγελματίες! Διαβάστε όλα τα νέα μέτρα


Με ένα «πλέγμα» έξι κριτηρίων θα προσδιορίζεται εφεξής το τεκμαρτό εισόδημα 800.000 ελευθέρων επαγγελματιών, ενώ εισάγονται νέου τύπου αντικειμενικά κριτήρια για τη φορολόγηση 5,5 εκατομμυρίων φορολογούμενων.
97092 80958 80388 xrimata 660 2 Πως θα βάλουν φυλακή τους ελεύθερους επαγγελματίες! Διαβάστε όλα τα νέα μέτρα
Τα μέτρα ενεργοποιούνται με υπουργικές αποφάσεις οι οποίες υπεγράφησαν χθες και τις σχετικές ερμηνευτικές εγκυκλίους που τις συνοδεύουν.
Το οικονομικό επιτελείο επίσπευσε τις διαδικασίες, καθώς έπειτα από συμφωνία με την τρόικα το νέο μοντέλο εντοπισμού αδήλωτων εισοδημάτων και περιστολής της φοροδιαφυγής θα έπρεπε να επικυρωθεί πριν από την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα διεξαγωγής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Η εγκύκλιος ορίζει τις διαδικασίες συλλογής πληροφοριών και διασταυρώσεων με τις οποίες τα φορολογητέα ακαθάριστα έσοδα και καθαρά εισοδήματα των ελεγχόμενων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών θα προσδιορίζονται με βάση έξι κριτήρια:
- Τις καταθέσεις τους στις τράπεζες και τις λοιπές μορφές αποταμιεύσεων (μετοχές, ομόλογα κλπ.).
- Τα ακίνητα και κινητά περιουσιακά στοιχεία τους.
- Τις δαπάνες διαβίωσής τους.
- Την έδρα της επιχείρησης, τα λειτουργικά έξοδα καθώς και τα έξοδα μισθοδοσίας.
- Την ανάλυση ρευστότητας του φορολογουμένου.
- Τη σχέση της τιμής πώλησης στον συνολικό όγκο κύκλου εργασιών.
Προσοχή: προφανώς επικοινωνιακά η κυβέρνηση μέσα από τα μέσα μαζικής αποχαύνωσης θα επιχειρήσει για ακόμη μία φορά να παρουσιάσει τους ελεύθερους επαγγελματίες ως κλέφτες & απατεώνες στο σύνολο τους.
Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η πλειοψηφία πλέον των ελεύθερων επαγγελματιών & μικρών επιχειρήσεων σε όρους αγοράς «μπαίνει μέσα» .
Οι άνθρωποι αυτοί δίνουν καθημερινά μία άνιση μάχη με την δύσκολη καθημερινότητα για την οποία υπεύθυνοι είναι αυτοί που νομοθετούν.
κ. Στουρνάρα αφήστε τα κόλπα με τα οποία θα βάλετε φυλακή ή θα οδηγήσετε στο λουκέτο εκατοντάδες χιλιάδες συνανθρώπων μας (μη ξεχνάμε και τις αυτοκτονίες σε αυτό το σημείο) & πάρτε μέτρα δίκαια για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής που όντως υπάρχει στους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά πλέον από τη μειοψηφία (αφού η μειοψηφία έχει κέρδη).
Με τα τεκμήρια & όλες αυτές τις μαϊμουδιές απλώς θα φορολογείται άδικα. Επειδή δεν διστάζετε να πάρετε μέτρα επώδυνα όπως λέτε (κάποιοι θα τα έλεγαν και δολοφονικά) γιατί δεν παίρνετε ένα πολύ απλό μέτρο;
«ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ & ΧΡΕΩΣΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ»
Απλά είναι τα πράγματα…
Όλα τα άλλα εξυπηρετούν απλά στην εξαθλίωση των αδυνάτων, στην άδικη φορολογία & σε έσοδα που θα γραφτούν στον προϋπολογισμό αλλά το κράτος ποτέ δε θα εισπράξει…
TROKTIKO.EU