ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ


ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ  ΤΗΣ ΕΛΜΕ
                Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να «επιστρατεύσει προληπτικά» τους συναδέλφους καθηγητές, δηλώνει :
ü  Τη συμπαράταξη και συμπόρευση των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον αγώνα των συναδέλφων της Δευτεροβάθμιας.
ü  Το δικαίωμα στην απεργία, που έχει κατακτηθεί με τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και θα το υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις.
ü  Η πράξη αυτή στρέφεται ενάντια στα στοιχειώδη δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων.
ü  Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαίδευση στην πατρίδα μας και για τα οποία οι εκπαιδευτικοί δε φέρουν ουδεμία ευθύνη δε λύνονται με «επιστρατεύσεις» και ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων αλλά μέσα από διάλογο.
ü  Είναι θέμα τιμής για το σύνολο των εκπαιδευτικών, αλλά και παρακαταθήκη για το μέλλον, να καταγράψουν την κάθετη αντίθεση τους στο έγκλημα που επιτελείται στη δημόσια εκπαίδευση της χώρας.
ü  Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας, για όλα τα παιδιά που φοιτούν στα σχολεία μας συνεχίζεται.
      Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πιερίας στέκεται δίπλα και συμπαρίσταται στους συναδέλφους της Β/θμιας Εκπαίδευσης και δηλώνει έτοιμος για κοινούς αγώνες με την ΕΛΜΕ Πιερίας, με ενότητα, συσπείρωση κι αλληλεγγύη για να υπερασπιστεί τα εργασιακά δικαιώματα όλων των εκπαιδευτικών
                                           ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
    Η Πρόεδρος                                                                  Η Γραμματέας

           Βάσσου  Φρειδερίκη                                                 Κατιμερτζή  Μαγδαληνή