ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Σκάει “βόμβα” με τα ακίνητα, λόγω τρόικας


Τη χαριστική βολή στην κτηματαγορά φαίνεται ότι θα δώσει η τρόικα, στην προσπάθειά της να προλάβει τυχόν αποτυχία στον στόχο των εσόδων από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω τις φορολόγησης των ακινήτων.
akinita antikeimenikes axies Σκάει “βόμβα” με τα ακίνητα, λόγω τρόικας
Ένα θέμα-φετίχ για την ελληνική κοινωνία, που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση λόγω του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, σε μια εποχή κατά την οποία η οικοδομή έχει γονατίσει, με αποτέλεσμα να προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις η ανεργία σε μια σειρά από επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με αυτήν, οι εκπρόσωποι των δανειστών επαναφέρουν με επιτακτικό τρόπο στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, την αξίωση για αυξήσεις-σοκ στις αντικειμενικές αξίες.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η “Real News”, στο ρεπορτάζ της οποίας αναφέρεται ότι οι αυξήσεις θα φτάσουν στα επίπεδα του 20% για όσα βρίσκονται εντός σχεδίου, και 30% για τα αγροτεμάχια που βρίσκονται εκτός σχεδίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συλλογιστική της τρόικας εστιάζει στην ανησυχία να μην επιτευχθούν οι στόχοι για τα έσοδα, όπως προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό, και να απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων, προοπτική με την οποία έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ότι δεν συμφωνεί.