ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Οι 7 τροφές που καταργούν τις αντιγηραντικές κρέμες

Είναι μία βιομηχανία στην οποία δαπανώνται δισεκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο. Προϊόντα τα οποία υπόσχονται πως μπορούν να σταματήσουν το χρόνο ακούγονται πάντα δελεαστικά.Και όχι μόνο στα γυναικεία αυτιά, αλλά τα τελευταία χρόνια και σε εκείνα των ανδρών. Ίσως όμως το μυστικό της νεότητας να μην κρύβεται σε ένα ντουλαπάκι μπάνιου που περιλαμβάνει αυτά τα προϊόντα, αλλά στο ψυγείο. Γιατί, σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν επτά τροφές ικανές να βοηθήσουν αποτελεσματικά στη μάχη ενάντια στο χρόνο εξίσου αποτελεσματικά. Αυτές είναι οι τροφές, σύμφωνα με το iefimerida.gr, που κάνουν κάποιον να νιώθει αλλά και να δείχνει νεότερος:

Πορτοκάλι

Ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κάνει τον γιατρό πέρα, αλλά το πορτοκάλι είναι ακόμη πιο αποτελεσματικό σε ό,τι αφορά μία συγκεκριμένη ειδικότητα: τον πλαστικό χειρούργο. Αν μπει στην καθημερινή διατροφή, πέρα από την πρόσληψη της βιταμίνης C, παρέχει στον οργανισμό κολλαγόνο, το οποίο συμβάλει στη σύσφιξη του δέρματος.

Μπρόκολο

Με μόλις μισή κούπα την ημέρα δεν θα δείχνει κάποιος απλά νέος, αλλά θα νιώθει έτσι κιόλας. Αυτή η ποσότητα αρκεί για να γεμίσει κανείς ενέργεια, ενισχύοντας παράλληλα το ανοσοποιητικό του σύστημα. Αυτό συμβαίνει γιατί το μπρόκολο περιλαμβάνει περισσότερο από τα 2/3 της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C. Επιπλέον έχει σουλφοραφάνη, συστατικό που βοηθά την αποτοξίνωση του ύπατος.

Γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά

Γεμάτο ασβέστιο και φώσφορο, φροντίζει κάτι πολύ σημαντικό για την εξωτερική εμφάνιση: το λαμπερό χαμόγελο, αφού συμβάλλει στην υγεία των δοντιών. Ακόμη έχει προβιοτικά, τα οποία βοηθούν στην πέψη.

Πιπεριές

Γεμάτες αντιοξειδωτικά, ιδιαίτερα εκείνες με το λαμπερό κόκκινο χρώμα, οι κίτρινες και οι πορτοκαλί. Μάλιστα, το συγκεκριμένο λαχανικό ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού, προστατεύει από τις βλαβερές συνέπειες της ηλιακής ακτινοβολίας και μειώνει την πιθανότητα για αρκετούς τύπους καρκίνου.

Μούρα

Όλα τα φρούτα αυτής της οικογενείας κάνουν καλό, από φράουλες έως βατόμουρα. Αλλά τα πιο σκούρα είναι τα καλύτερα επειδή έχουν το υψηλότερο ποσοστό αντιοξειδωτικών. Επίσης έχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, που βέβαια κάνει καλό στο δέρμα.

Γλυκοπατάτες

Είναι ιδιαίτερα... γενναιόδωρες με όποιον τις καταναλώνει. Έχοντας από αντιοξειδωτική έως αντιφλεγμονώδη «δράση» και περιλαμβάνοντας βιταμίνες Α, C και Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση μίας πλούσιας και όμορφης κώμης.

Καρότα

Βοηθούν στην ανανέωση των κυττάρων του δέρματος και αποτελούν ένα καλό αντιοδειξωτικό, χάρη στη Β-καροτίνη. Επιπλέον, αυτή βοηθά στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών οι οποίες επιταχύνουν τη γήρανση του δέρματος.