ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Βρε Βλάκα Κατερινιώτη Πότε Θά Βάλεις Μυαλό;




Έχουμε και λέμε:



1. Στον Πλάτανο δεν χωράει να περάσει παιδικό καροτσάκι, από τα τραπεζοκαθίσματα. Και ο κόσμος για να περάσει πρέπει να κάνει γραμμή ο ένας πίσω από τον άλλο..δυάδες απαγορεύονται..
2. Στο συντριβάνι αν σε αφήσουν τα αμάξια που είναι στο δρόμο να περάσεις θα πρέπει να βρείς γρήγορα την μια απο τις δυο εισόδους για να ανεβείς στον πεζόδρομο. Η πρόσβαση από άλλο σημείο δεν συνιστάται γιατί είναι κατελειμμένη από τραπεζοκαθίσματα και..τζαμαρίες.

3. Αν παρόλα αυτά τα καταφέρεις και μπείς στον πεζόδρομο, θα χρειαστεί να κάνεις πολλές μανούβρες για να αποφύγεις τα καφέ με τα τραπέζια τους και να φτάσεις στην πλατεία.

4. Εφτασες στην πλατεία και πιστεύεις οτι τα κατάφερες! Σε γελάσανε..παντού τραπεζοκαθίσματα, μηχανές και να κάπου ξεπροβάλει μια μικρή όαση ελευθερίας κάτω απο τον Πιερικό Ηλιο, κάπου στο κέντρο της πλατείας όπου μπορείς να σταθείς για λίγο αν δεν βρέχει και αν δεν έχει 40 βαθμούς θερμοκρασία..

5. Αφού απόλαυσες τον περίπατο σου στο πεζόδρομο, είπες να επιστρέψεις με τα παιδιά σου στην γειτονιά σου. Νομίζεις οτι είναι εύκολο..
Τα αμάξια αποφάσισαν να μην παρκάρουν στο δρόμο πλέον, αλλά στα καινούργια φαρδιά πεζοδρόμια που έκανε ο Δήμος..Φυσικά αν βρείς κάποιο ελεύθερο πεζοδρόμιο για να ανεβείς, θα πρέπει να ψάξεις και κάποια ελεύθερη πρόσβαση σε ράμπα, πράγμα απίθανο γιατί και εκεί έχει αμάξια..



6. Τα κατάφερες και βρήκες ένα πεζοδρόμιο ελεύθερο απο αμάξια, ξεχνάς όμως οτι πάνω στα πεζοδρόμιο δεν έχει μόνο αμάξια..έχει κάδους σκουπιδιών, κάδους ανακύκλωσης, το μισό και παραπάνω πεζοδρόμιο κατελειμμένο απο μανάβηδες και εμπορικά..


Και αυτοί που δημιούργησαν αυτή την..ονειρική κατάσταση, θα σου ξαναζητήσουν την ψήφο σου για να σου ομορφύνουν και άλλο την πόλη και την γειτονιά σου!
Και εσύ θα τους ξαναψηφίσεις, γιατί κάποιοι από αυτούς είναι..καλά παιδιά και τρίτα ξαδέρφια του γαμπρού σου..

Μιχάλης Κανταρτζής