ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Την απειλή της ισόβιας κάθειρξης αντιμετωπίζει ο Γ. Παπακωνσταντίνου -

Papakonstantinou_Giorgos5dΕκρηκτικό συνδυασμό ποινικών διατάξεων που φέρνουν αντιμέτωπο των κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ακόμα και με το ενδεχόμενο της ισόβιας κάθειρξης προκαλούν τα νέα στοιχεία που διαβίβασε το ΣΔΟΕ στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Ειδικότερα, τα μέλη της πλειοψηφίας της προανακριτικής είχαν άτυπη σύσκεψη λίγες ώρες μετά την παραλαβή της έκθεσης του ΣΔΟΕ που δείχνει ότι οι τέσσερις συγγενείς του πρώην υπουργού (Ανδρέας Ρωσσώνης, Συμεών Σικιαρίδης, Ελένη και Μαρίνα Παπακωνσταντίνου) αδυνατούν να δικαιολογήσουν καταθέσεις ύψους 6,3 εκατ. ευρώ προκειμένου να αξιολογήσουν το περιεχόμενό της και τις νομικές συνέπειες για τον κ. Παπακωνσταντίνου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλειοψηφία προβληματίζεται στο αν τα στοιχεία του ΣΔΟΕ είναι ικανά να θέσουν σε εφαρμογή το νόμο 1608/1950 «Περί αυξήσεως των ποινών των προβλεπομένων δια τους καταχραστάς του Δημοσίου» ο οποίος θα λειτουργήσει επιβαρυντικά στα αδικήματα της νόθευσης και της απιστίας.
Να σημειωθεί ότι τα δύο αδικήματα επιφέρουν κάθειρξη έως 10 έτη, όπως όμως αναφέρουν έμπειροι νομικοί «με τον 1608/50 τα συγκεκριμένα αδικήματα μπορούν να προκαλέσουν ισόβια».
Την ερχόμενη Δευτέρα η απολογία Παπακωνσταντίνου
Πέραν αυτών ο κ. Τάκης Βασιλακόπουλος, δικηγόρος του κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου παρέλαβε την δικογραφία σε CD προκειμένου να ετοιμαστεί η τελική απολογητική τοποθέτηση του πελάτη του. Σύμφωναμε πληροφορίες, το προεδρείο της επιτροπής ενημέρωσε πως ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει μια εβδομάδα περιθώριο προκειμένου να μελετήσει την δικογραφία και να έρθει την ερχόμενη Δευτέρα 17.6.2013 να εξεταστεί.
Την Τρίτη είναι προγραμματισμένη η κατάθεση των δύο εξαδέλφων του πρώην υπουργού Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου. Να σημειωθεί ότι η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου θεωρείται ύποπτη από την δικαιοσύνη και κατά συνέπεια έχει το δικαίωμα να παραστεί αλλά να μην απαντήσει στις ερωτήσεις της επιτροπής. Δεν ισχύει όμως το ίδιο και για την κυρία Μαρίνα Παπακωνσταντίνου η οποία δεν περιλαμβανόταν στην λίστα Λαγκάρντ. Την Τετάρτη θα ακολουθήσουν οι καταθέσεις των κ.κ. Ανδρέα Ρωσσώνη και Συμεών Σικιαρίδη.
- See more at: http://troktiko.eu/2013/06/thn-apeili-ths-isobias-katheirxhs-antimetopizei-o-g-papakonstantinou/#sthash.bd2DW4r7.dpuf