ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΑΡΩΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ









Ο συνεταιρισμός Πιερίας Αρώνια σε συνέχεια της προσπάθειας του να μεγιστοποήσει τα κέρδη από την εκμετάλλευση της πρωτοποριακής καλλιέργειας της Αρώνιας, αποφάσισε να ενσωματώσει στο δυναμικό του τον κ. Λεωνίδα Ρεμούνδο, ειδικό σύμβουλο πάνω σε θέματα μεταποίησης τροφίμων.

Ο κ. Ρεμούνδος είναι Γεωπόνος, Επιστήμονας Τροφίμων και είναι εξειδικευμένος στην έρευνα , ανάπτυξη και εφαρμογή νέων προϊόντων. Με πολυετή εμπειρία και με πολλά προϊόντα ήδη λανσαρισμένα στην ελληνική αγορά. Προϊόντα του βραβεύθηκαν και στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων SIAL που λαμβάνει χώρα κάθε δυο χρόνια στο Παρίσι. Επίσης είναι εγκεκριμένος εκπαιδευτής από τον ΕΦΕΤ πάνω σε θέματα υγιεινής τροφίμων. Ο Κώστας Βαφείδης ανέθεσε στο κ. Ρεμούνδο τη μελέτη για την αξιοποίηση και μεταποίηση της Αρώνιας του συνεταιρισμού. Η μελέτη αυτή θα περιλαμβάνει στάδια υλοποίησης. Αυτά επιγραμματικά θα είναι:
- Σχεδιασμός μελέτη νέων προϊόντων
- Οικονομική μελέτη εξοπλισμού απαραίτητου για την παραγωγή.
- Στήσιμο και οργάνωση εγκαταστάσεων
- Συνεργασία με διαφημιστική εταιρία για καθορισμό επικοινωνιακού προφίλ
- Ανάλυση κόστους παραγωγής
- Προετοιμασία συστημάτων ποιότητας για την υφιστάμενη εγκατάσταση.
- Μελέτη για επόμενο στάδιο επενδύσεων πιο εξειδικευμένων προϊόντων μεταποίησης. Η ομάδα συμβούλων σε στενή συνεργασία με τη διοίκηση του συνεταιρισμού θα έχει ως μοναδικό σκοπό την ανάπτυξη της αναγνωρισιμότητας της Αρώνιας στην ελληνική αγορά αλλά πάνω απ όλα τη μεγιστοποίηση των οφελών για όλα τα μέλη του συνεταιρισμού.