ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΠ

                 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
----------------------------------------------------------
Ταχ. Δ/νση:  Βασ. Όλγας  198   
Τ.Κ.: 546 55
Πληροφορίες: Μίνα Κουρνούτου
Τηλέφωνο: 2313 – 319663
Fax: 2313 – 319763
E_mail: antiperiferiarxis-thess@pkm.gov.gr



              
             

  

  





    Θεσσαλονίκη, 21/06/2013



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           

Τις θέσεις του για τις προοπτικές από την εφαρμογή της Νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής για τους αγρότες ανέλυσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, κατά τη διάρκεια ημερίδας που διοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλονίκης με θέμα: «Στο δρόμο για τη νέα ΚΑΠ 2014-2020».
            Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Μελάς, ο οποίος ανέλυσε διεξοδικά το πλαίσιο στο οποίο κατευθύνονται οι εξελίξεις με τη νέα ΚΑΠ και αναφέρθηκε στο τι θα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα μέχρι την υλοποίησή της.
            Από την πλευρά του, ο κ. Τσαμασλής, με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας για τη νέα ΚΑΠ στο Λουξεμβούργο στις 24 και 25 Ιουνίου, μεταξύ άλλων, ζήτησε «να ενισχυθεί η διαπραγματευτική ικανότητα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για τη νέα συμφωνία της ΚΑΠ, προκειμένου να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο οι οικονομίες των αγροτών της περιοχής μας μέσω των ενισχύσεων και το θεσμικό πλαίσιο να είναι ξεκάθαρο και να εξυπηρετεί τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες».
            Στην ημερίδα συμμετείχε και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο οποίος επεσήμανε πως «η καινοτομία έγκειται στο ότι οι δικαιούχοι παραγωγοί περνούν σε άλλο μοντέλο σε περιφερειακό επίπεδο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι αγρότες, κυρίως της περιοχής μας, να χάνουν μεγάλο μέρος στρεμματικών ενισχύσεων. Καταθέσαμε τις ενστάσεις μας ως Περιφέρεια και θέσαμε υπόψη του Γενικού Γραμματέα το θέμα του “πρασινίσματος”, τις εξαιρέσεις οπωροφόρων καλλιεργειών και τις ρυζοκαλλιέργειες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι στη συνδιάσκεψη του Λουξεμβούργου θα γίνει η τελική διαπραγμάτευση. Περιμένουμε τα αποτελέσματα και ανάλογα θα κρίνουμε».  






Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ο Υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γεώργιος Τσαμασλής, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος στον τομέα της Αγροτικής Οικονομίας Βασίλειος Κανάκας, ο δήμαρχος Δέλτα Γεώργιος Γλώσσης, ο δήμαρχος Χαλκηδόνας Ιωάννης Μπίκος, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης, εκπρόσωποι των δημάρχων Βόλβης και Παιονίας, ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κλήμης Γούναρης, εκπρόσωποι του ΟΠΕΚΕΠΕ, του ΕΛΓΑ, σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΑΣ Θεσσαλονικης με επικεφαλής τον Πρόεδρο Χρήστο Τσιχήτα, εκπρόσωποι συνεταιρισμών και αγρότες.






Ευχαριστούμε για τη συνεργασία
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Μ.Ε. Θεσσαλονίκης