ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Ποια συμπτώματα προειδοποιούν;

Οι περισσότερες αποβολές –το 80% περίπου- συμβαίνουν τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης και οφείλονται σε μία «εφάπαξ» χρωμοσωματική ανωμαλία.
Οι όψιμες αποβολές, μετά τις πρώτες 12 εβδομάδες, οφείλονται συνήθως σε ένα υποκείμενο πρόβλημα της μητέρας ή σε σοβαρό πρόβλημα του μωρού.
Ενώ η αποβολή δεν επηρεάζει σοβαρά την υγεία της γυναίκας, μπορεί να έχει σοβαρό συναισθηματικό αντίκτυπο. Ακόμη και αν γνωρίζετε ότι είναι κάτι ασύνηθες, η κατάσταση δεν γίνεται ευκολότερη για εσάς.
Συμπτώματα αποβολής
Το συνηθέστερο σύμπτωμα αποβολής είναι η κολπική αιμορραγία. Αυτή μπορεί να κυμαίνεται από ελαφρές κηλίδες έως αιμορραγία περισσότερη από της περιόδου. Μπορεί να δείτε και πήγματα αίματος, καφέ υγρά ή άλλους ιστούς που δεν αναγνωρίζονται εύκολα.
Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν κράμπες και πόνο στην πύελο ή τη μέση. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα συνήθη συμπτώματα της εγκυμοσύνης, όπως ευαισθησία στο στήθος, ναυτία και συχνοουρία, σταματούν απότομα. Μερικές φορές δεν υπάρχουν συμπτώματα και η αποβολή δεν μπορεί να διαπιστωθεί παρά σε ένα υπερηχογράφημα ρουτίνας.
Αν έχετε κολπική αιμορραγία οποιαδήποτε στιγμή, επικοινωνήστε με το γιατρό ή τη μαία σας.
Αντιμετωπίζεται η αποβολή;
Αν η αποβολή είναι πλήρης δεν απαιτείται περαιτέρω αντιμετώπιση. Όμως, στην ατελή αποβολή μπορεί να χρειαστούν φάρμακα ή χειρουργική επέμβαση για να απομακρυνθεί ο υπολειπόμενος ιστός της κύησης. Τα φάρμακα χορηγούνται από το στόμα ή κολπικά για να βοηθήσουν τη μήτρα να αποβάλει τον ιστό, πράγμα που ενδέχεται να απαιτήσει μερικές μέρες. Μια ταχύτερη εναλλακτική αντιμετώπιση είναι μια χειρουργική διαδικασία που ονομάζεται εκκένωση των υπολειπόμενων προϊόντων της σύλληψης (απόξεση) και πραγματοποιείται με γενική αναισθησία. Εισάγεται ένας μικρός σωλήνας στη μήτρα και με αναρρόφηση, η μήτρα καθαρίζεται από τα υπολείμματα του ιστού. Μερικές γυναίκες προτιμούν να αφήνουν τη φύση να αναλάβει και περιμένουν να αποβληθούν τα υπολείμματα ιστού, ενώ παρακολουθούνται από ειδικό.