ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση)


 
Η Γραμματεία Πιερίας της ΠΑΣΥ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους 11 διωκόμενους κατοίκους της Νότιας Πιερίας, οι οποίοι διεκδίκησαν, μαζί με πολλούς άλλους κατοίκους της περιοχής, το δικαίωμα στην ελεύθερη πρόσβαση στους δρόμους της περιοχής.
 
Με τη δίωξη αυτή επιδιώκεται  να καμφθεί  το αγωνιστικό φρόνημα του λαού και ο αγώνας του για την ελεύθερη χρησιμοποίηση των δρόμων και την κατάργηση όλων των διοδίων. Άλλωστε ο λαός έχει πληρώσει, μέσω της άγριας φορολογίας, την κατασκευή των οδικών αξόνων, και πρέπει ελεύθερα να τους χρησιμοποιεί. Η φτωχή αγροτιά, φέτος αλλά και στο παρελθόν, έχει ζήσει στο πετσί της την καταστολή και την ποινικοποίηση των αγωνιστικών της κινητοποιήσεων.
 
Στόχος της ποινικοποίησης των λαϊκών αγώνων είναι, εν προκειμένω, και η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των μεγάλων εταιρειών στις οποίες έχει παραδοθεί η εκμετάλλευση των εθνικών οδών και, με τις συνεχείς αυξήσεις στα διόδια, κερδοσκοπούν, ασύστολα, σε βάρος των εργαζομένων και του λαού.
Ανάλογες είναι και οι διώξεις στους κατοίκους του Αιγινίου που αγωνίζονται για 5 μήνες τώρα για την κατάργηση των διοδίων του Αιγινίου.
 
Ο αγώνας για την κατάργηση όλων των διοδίων και για το άνοιγμα των εξόδων προς τους οικισμούς αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. Απαιτούμε να σταματήσουν αμέσως οι διώξεις των κατοίκων της Πιερίας.
 
Καλούμε όλη την φτωχή αγροτιά του Νομού στα Δικαστήρια της Κατερίνης,  στις 14 Ιουνίου 2013, για συμπαράσταση στους δικαζόμενους αγωνιστές.
 
 
ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 12- 6 - 2013

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΣΥ