ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Το Ν.Σ. Πιερίας της ΚΝΕ διοργανώνει ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ



Φτιάξε την δική σου ομάδα και πάρε μέρος στο
τουρνουά ποδοσφαίρου 5x5 που διοργανώνει η ΚΝΕ την
 Κυριακή 16 Ιούνη και ώρα 5:30μμ στο Αθλητικό Κέντρο της
 Ε.Π.Σ Πιερίας στη Νέα Έφεσο

Το 2011, 69.000 παιδιά ζούσαν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης, το 9,2% των παιδιών στην Ελλάδα ζούσε το 2011 σε νοικοκυριά στα οποία δεν εργαζόταν κανείς, 13.330 παιδιά από 15-18 χρόνων αναζητούσαν δουλειά το 2012, τα φτωχά παιδιά υπολογίζονταν σε 465.000 (το 23,7% του παιδικού πληθυσμού).
Αυτή η κατάσταση οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη εξάπλωση των ναρκωτικών. Αυτό μαρτυρούν και στοιχεία που λένε ότι μία νέα ναρκωτική ουσία εμφανίζεται στην Ευρώπη κάθε βδομάδα και τα λεγόμενα “ναρκωτικά της κρίσης” έχουν κατακλείσει τις πιάτσες της Αθήνας.
Τα μεγάλα αφεντικά, όπως ομολογούν, φοβούνται κοινωνικές εξεγέρσεις και τα μέτρα που παίρνονται, εκτός από την ωμή καταστολή, πρέπει να είναι και πιο ύπουλα. Προκειμένου να μη σηκώσει κεφάλι η εργατική τάξη και η νεολαία, επιδιώκουν να “χαλαρώνει” με τη φούντα και άλλα συναφή. Σε αυτό το φόντο μας βρίσκει φέτος η 26η Ιούνη Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών.

ΠΑΚΟ στην Αργεντινή…

Το 2001 στην Αργεντινή, εκείνη την περίοδο που στην Αργεντινή βάθαινε η καπιταλιστική κρίση και οι συνέπειές της στη ζωή των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ναρκωτικό, το “πάκο”. Το “πάκο” ήταν πάμφθηνο και έγινε γνωστό με τα ενδεικτικά για το σκοπό του παρατσούκλια,            “ο εξολοθρευτής των φτωχών” ή “ο κλέφτης του μυαλού”. Το λόγο για τον οποίο εμφανίστηκε το “πάκο” εξηγεί μέσα σε λίγες γραμμές ο διευθυντής λειτουργίας της Κοινωνικής Βοήθειας κατά των εθισμών του Μπουένος Άιρες. «Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι έπρεπε να εξολοθρευτεί μια γενιά εφήβων και νέων που δε θα είχε δουλειά, δε θα είχε θέση στα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δε θα είχε δυνατότητες να ενταχθεί στην κοινωνία. Και, επιπλέον, δε θα έπρεπε να αγωνιστούν για τα δικαιώματά τους απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές». Η κρίση μπορεί να ξεπεράστηκε, όμως το “πάκο” έμεινε αφού σύμφωνα με εκτιμήσεις στην Αργεντινή καταναλώνονται καθημερινά 500.000 δόσεις, ενώ η χρήση του αυξήθηκε την τελευταία δεκαετία 200%.

ΣΙΣΑ στην Ελλάδα…

Πρόσφατα, ένα παρόμοιο ναρκωτικό “επέλεξε” τις πιάτσες της Αθήνας για να κάνει την παρθενική του εμφάνιση. Το “σίσα”, ή αλλιώς “η κόκα των φτωχών”, είναι μια νέα ουσία που εμφανίστηκε (όπως και το πάκο) σε περίοδο που η καπιταλιστική κρίση στη χώρα μας οξύνεται και βαθαίνει. Αποτελεί μία μορφή κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης, κοστίζει 2 ή 3 ευρώ και είναι τρομερά επικίνδυνο καθώς περιέχει συστατικά όπως υγρά μπαταρίας, ποντικοφάρμακα, ασετόν, χλωρίνη, φωτιστικό πετρέλαιο και στρυχνίνη. Λόγω της χαμηλής του τιμής η χρήση του αυξάνεται συνεχώς, ενώ πέφτει όλο και περισσότερο η ηλικία των χρηστών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν παιδιά 14 χρονών που κάνουν χρήση. Το σίσα δεν είναι μόνο άμεσα διαθέσιμο αλλά και εύκολο να το παρασκευάσεις, ακόμα και σε οικιακά, αυτοσχέδια εργαστήρια.



Σε θέλουν υποταγμένο, μην τους κάνεις το χατίρι!
Η πείρα από την Αργεντινή και την Ελλάδα επιβεβαιώνει με τον πιο δραματικό τρόπο ότι ο καπιταλισμός, το σύστημα των εκμεταλλευτών, δεν διστάζει μπροστά σε τίποτα προκειμένου να στεριώνει την εξουσία του και να κρατά σκυφτούς τους εκμεταλλευομένους. Θα αξιοποιήσει κάθε μέσο. Και τα ναρκωτικά είναι ένα τέτοιο μέσο, που συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτόν τον σκοπό. Να μένει η νεολαία με σκυμμένο το κεφάλι, από την πιο τρυφερή ακόμα ηλικία, να στρέφεται στη “φυγή” από την πραγματικότητα, και όχι να την αντιμετωπίζει κατάματα με θάρρος και να την αντιπαλεύει μέχρι να την ανατρέψει


Κυριακή 16 Ιούνη και ώρα 5:30μμ στο Αθλητικό Κέντρο της

 Ε.Π.Σ Πιερίας στη Νέα Έφεσο