ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΟΧΙ στην απομόνωση της ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΧΙ στον περιορισμό της διακίνησης ανθρώπων και ιδεών ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ




«Άδικη προσαγωγή σε δίκη των κατοίκων της Πιερίας, που διεκδίκησαν το αυτονόητο, την εφαρμογή άρθρων του συντάγματος που προβλέπει την ελεύθερη μετακίνηση ανθρώπων μέσα στην Ελληνική Επικράτεια», χαρακτηρίζει η Αντιπεριφερειάρχης ΠΙΕΡΙΑΣ, κας Σοφία Μαυρίδου.

Την αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Περιφερειάρχη κου Απ. Τζιτζικώστα στο πλευρό της τοπικής συστράτευσης των πολιτών της Πιερίας υπό την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου και των Περιφερειακών Συμβούλων, έχουν οι τοπικοί άρχοντες και θεσμικοί φορείς της Πιερίας, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν για ακόμα μια φορά το τίμημα της απομόνωσης που τους επιβάλλουν οι πολιτικές δεσμεύσεις προς την κατασκευάστρια εταιρεία.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και οι εκπρόσωποι της αιρετής περιφερειακής αρχής δηλώνουν την αλληλεγγύη τους αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση στους σε όλους τους άδικα διωκόμενους πολίτες της Πιερίας, οι οποίοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους σε μία απόφαση της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε.» την οποία μόνη της η εταιρεία αναίρεσε υπό την «πίεση» των άδικα πληγώμενων κατοίκων.


Η κα Σοφία Μαυρίδου, τονίζει και πάλι για το πολλαπλό ΦΡΑΓΜΑ αποκλεισμού της Πιερίας, μιας κομβικής περιοχής ανάμεσα σε τρεις περιφέρειες, με τη λειτουργία των σταθμών διοδίων, ένα ακόμα στη βόρεια πλευρά του Νομού διότι λειτουργεί και ο σταθμός διοδίων στα Μάλγαρα αλλά και στη νότια Πιερία με τα πολλαπλά διόδια από τη Λεπτοκαρυά μέχρι τη Λάρισα. Αποτέλεσμα εκτός των άλλων η μείωση της επισκεψιμότητας και της μειωμένης τουριστικής κίνησης, σε ένα Νομό που ζει από τον τουρισμό, που έχει πλούσιο πολιτιστικό απόθεμα να αναδείξει και να παρουσιάσει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο που κινείται ελεύθερα χωρίς φυσικούς ή ιδεολογικούς περιορισμούς.



Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας
Σοφία Μαυρίδου