ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

“Κλιμάκια ελέγχου λαϊκών αγορών και υπαιθρίου πλανόδιου εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας”

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη, 20 Ιουνίου 2013


Δελτίο Τύπου



Από τον Νοέμβριο του 2012 συστάθηκαν και λειτουργούν τακτικά και προγραμματισμένα σε μηνιαία βάση τα Κλιμάκια Ελέγχου Λαϊκών Αγορών και Υπαιθρίου Πλανόδιου Εμπορίου (Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε.) της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, μετά την ψήφιση του Ν.4155/2013 (ΦΕΚ Α 120/29-05-2013) και με στόχο τη μείωση του παραεμπορίου ξεκίνησαν οι πρώτες έφοδοι στην παραλιακή ζώνη του νομού μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Από τις πρώτες ημέρες ξεκίνησαν οι κατασχέσεις προϊόντων σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία, ενώ τα περιστατικά που εντοπίστηκαν από τα κλιμάκια αφορούσαν κατά κύριο λόγο αλλοδαπούς παράνομους πωλητές.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε πως είναι «απόλυτα ευχαριστημένη από την απόδοση των κλιμακίων για την πάταξη του παραεμπορίου, καθώς πατάσσοντας το παράνομο εμπόριο, ενισχύεται η τοπική αγορά και κατ' επέκταση ενδυναμώνεται η τοπική κοινωνία».

Κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν σημαντικές ποσότητες γυαλιών ηλίου, υποδημάτων, τσαντών, φορτιστών αυτοκινήτων, αξεσουάρ, ραδιοφώνων, καπέλων, ειδών οικιακής χρήσης, παιχνιδιών, ομπρελών και άλλων ειδών, ενώ στους παρανομούντες επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα.

Την προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τη Δημοτική Αστυνομία επικροτούν και οι τοπικοί επιχειρηματίες, καθώς τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν ήδη να φαίνονται. Εξαιτίας της έξαρσης του παραεμπορίου στον νομό μας, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι αρωγοί στην προσπάθεια πάταξής του, ώστε όταν παρατηρούνται τέτοια περιστατικά να καταγγέλλονται και να υπάρχει συνεργασία με τα Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. για να διευκολύνεται το έργο τους στους πιθανούς ελέγχους.

Οι υπάλληλοι των Κ.Ε.Λ.Α.Υ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. θα συνεχίσουν τις εξορμήσεις και τους ελέγχους για την νομιμότητα πώλησης των προϊόντων με στόχο την προστασία του Υγιούς Εμπορίου. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας του τοπικού συντονιστή των Κλιμακίων είναι: 2351351130 και 2351351131.