ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Παρέδωσαν στους δανειστές και τηλεοπτικές συχνότητες!


Του Δημήτρη Τσιμούρα
Το ότι, σχετικά  μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, κατάφεραν τόσα πολλά δεν είναι καθόλου τυχαίο. Είναι γεγονός ότι ετοίμαζαν κατάλληλα το έδαφος χρόνια πριν τη μεγάλη εφόρμηση. Προπαντός φρόντισαν να αλλάξουν τις συνειδήσεις!  Κατασκεύασαν έναν άλλο άνθρωπο! Εφόρμησαν και μας σμπαράλιασαν τη σκέψη, την αξιοπρέπειά, τη μπέσα, τη λεβεντιά! Σκόρπισαν  -προς το παρόν- την «κρίσιμη μάζα» που θα δημιουργούσε την  έκρηξη! 
Από τα βασικά εργαλεία που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αλλαγή των συνειδήσεων και στην κατασκευή του «νέου τύπου» ανθρώπου είναι  το επί τούτου σχεδιασμένο εκπαιδευτικό σύστημα, το ρουσφέτι και η προώθηση των «ατομικών λύσεων», ο λεγόμενος κοινωνικός αυτοματισμός, ο κυβερνητικός συνδικαλισμός,  οι ειδικά  κατασκευασμένοι φορείς… «ανθρωπιστικού» ή άλλου χαρακτήρα,  η λεγόμενη… «πνευματική ηγεσία» του τόπου, τα ΜΜΕ.
Τα ΜΜΕ   αποτέλεσαν και  αποτελούν την αιχμή του δόρατος των «αρπαχτικών», στην προσπάθειά τους αφενός να βάλουν στο χέρι όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του πλούτου της πατρίδας μας και  αφετέρου να έχουν συνεχώς κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους την πολιτική εξουσία, ώστε από κοινού  να  «οδηγήσουν»   τους εργαζόμενους  σε καθεστώς δουλείας και εξαθλίωσης!
Οι… «εταίροι» δανειστές μας όχι μόνο δεν έμειναν έξω από τον έλεγχο της «ενημέρωσης»  αλλά απέκτησαν άμεση πρόσβαση σ’ αυτήν!  Ήδη, αυτήν τη στιγμή, έχουν στην κατοχή τους ψηφιακές τηλεοπτικές συχνότητες της ΕΡΤ, οι οποίες και τους εκχωρήθηκαν από τα κυβερνητικά ανδρείκελα, με αποτέλεσμα να  μπορούν καθημερινά ανενόχλητοι και απρόσκλητοι να μπαίνουν στα σπίτια μας! Υπάρχουν άλλοι κυβερνήτες έστω και τριτοκοσμικών χωρών που να ενήργησαν ανάλογα;
Αφορμή για να γραφούν αυτές οι γραμμές είναι η  εκχώρηση από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση συχνοτήτων της ΕΡΤ σε τηλεοπτικά κανάλια των επικυρίαρχων αλλά και η εν γένει προσπάθεια που γίνεται,  ώστε να υπάρξει ο απόλυτος έλεγχος της άρχουσας τάξης στην «ενημέρωση», το φάσμα της οποίας  θα ξεκινά με την προώθηση της απόλυτης βλακείας, θα συνεχίζεται με τη χονδροειδή προπαγάνδα τύπου MEGA και θα καταλήγει στην   εκλεπτυσμένη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών καναλιών, τα αποτελέσματα της οποίας  προσδοκώνται σε ένα βάθος χρόνου.
Όταν ανακοινώθηκε η εκχώρηση των συχνοτήτων στους επικυρίαρχους,  το όλο ζήτημα, όπως ήταν… φυσικό, πέρασε στα «ψιλά»! Τότε,  πέρα από μια τυπική ανακοίνωση των κυβερνώντων, δεν δόθηκε καμιά άλλη διάσταση στο θέμα  ούτε  έστω και  κάποια  λογικοφανής εξήγηση. Δηλαδή ήταν σαν να μη συνέβη τίποτα!   «Από τα προγράμματα των διεθνών δημόσιων τηλεοπτικών φορέων BBC World News και Deutsche Welle αντιστοίχως, αντικαθίστανται τα προγράμματα των καναλιών «Σινεσπόρ» και «Πρίσμα+», στο ψηφιακό μπουκέτο της ΕΡΤ, από τη Δευτέρα 19 Μαρτίου. Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο η ΕΡΤ έχει δώσει στους Έλληνες τηλεθεατές τη δυνατότητα πρόσβασης μέσω της επίγειας ψηφιακής τεχνολογίας και στο πρόγραμμα του διεθνούς καναλιού της δημόσιας τηλεόρασης της Γαλλίας TV5 Monde….»   ( ΕΘΝΟΣ On Line 16/3/12).   
Βέβαια, ποιος τότε θα μπορούσε να δώσει  σημασία σε μια τέτοια… «αθώα  λεπτομέρεια», μπροστά στον ορυμαγδό των καθημερινών ανατροπών και της κάθε είδους και μορφής τρομοκρατία που βιώσαμε και εξακολουθούμε να βιώνουμε; Λεπτομέρεια που βέβαια  από  τα…  ελληνόφωνα  ΜΜΕ τότε  παρουσιάστηκε  στα «ψιλά» σαν ένα απόλυτα φυσικό γεγονός!   Όμως, μια πιο προσεκτική εξέταση αυτής της…  «λεπτομέρειας» θα μπορούσε να μας οδηγήσει στους πραγματικούς λόγους και  στόχους των ξένων επικυρίαρχων και των ντόπιων συνεργών τους.
Με μια δεύτερη  ματιά λοιπόν εύκολα μπορεί κανείς να διακρίνει   ότι η κίνηση  των κυβερνώντων, για την  εκχώρηση κρατικών συχνοτήτων σε κανάλια των επικυρίαρχων χωρών, έχει διττό στόχο.  Αφενός την  υποβολή  διαπιστευτηρίων  υποτέλειας  και υποταγής στους  επικυρίαρχου «εταίρους» μας -εκχωρώντας στην ουσία και με αυτόν τον τρόπο σημαντικό κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας-  και αφετέρου τη διαμόρφωση ενός άλλου ανθρώπου -με τον βομβαρδισμό…  «ενημέρωσης»- περισσότερο αλλοτριωμένου   και από τον σημερινό, απολύτως στα μέτρα τους, από τον οποίο όχι μόνο θα λείπει εντελώς η ταξική συνείδηση αλλά θα του είναι ξένες οι έννοιες της πατρίδας,  της θρησκείας, της  ιστορίας, του πολιτισμού και φυσικά της γλώσσας, γιατί είναι προφανές ότι αυτές θα χτυπηθούν στη ρίζα τους!
Είναι σίγουρο ότι ο κύριος στόχος τους θα είναι η νεολαία. Η  νεολαία που είναι πιο ευάλωτη,  γιατί αφενός γνωρίζει τις γλώσσες που εκπέμπουν οι εν λόγω σταθμοί και αφετέρου γιατί δυστυχώς έχει χαμηλό υπόστρωμα παιδείας. Άλλωστε,  φρόντισαν επιμελώς γι αυτό οι κυβερνήσεις μας!  Άρα, στερείται μηχανισμών άμυνας και αντίδρασης!
 Έτσι, η άρχουσα τάξη, ασχέτως εθνικής προέλευσης, χτυπώντας στην κυριολεξία το νου,  θα εξασφαλίσει και θα διαιωνίσει την απόλυτη  κυριαρχία της, εφόσον βέβαια πετύχει τους παραπάνω στόχους της και εφόσον δεν εξεγερθούμε έγκαιρα!
Δηλαδή, από ότι φαίνεται οι… «εταίροι» μας, για τους δικούς τους λόγους βέβαια, λαμβάνουν σοβαρά υπόψη δήλωση  που φέρεται ότι έκανε ο τέως υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ,  Χένρυ Κίσινγκερ, του οποίου  τα έργα και οι ημέρες   είναι γνωστά τοις πάσι! Δήλωσε ότι «ο ελληνικός λαός είναι δυσκολοκυβέρνητος και γι' αυτό πρέπει να τον πλήξουμε βαθιά στις πολιτισμικές του ρίζες. Εννοώ, δηλαδή, να πλήξουμε τη γλώσσα, τη θρησκεία, τα πνευματικά και ιστορικά του αποθέματα… Τότε ίσως συνετισθεί…»
 Όταν όμως το κράτος στερεί τα πάντα και εξαθλιώνει στην κυριολεξία έναν ολόκληρο λαό, χρειάζεται πολύ θράσος -και το έχουν- για να μας πείσουν οι κυβερνητικοί «κλικλίκοι»  ότι με την «τηλεοπτική τους ανάπλαση» ενδιαφέρονται τάχα για το «τζαμάτο»  τηλεοπτικό μας σήμα, τη στιγμή μάλιστα που το  εν λόγω «εγχείρημα» θα έχει κόστος πάνω από 60 εκ. ευρώ!  
Αν όλα τα παραπάνω συνδυαστούν και με το τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται στο εσωτερικό της χώρας, με τις εξελίξεις στην εναπομείνασα ΕΡΤ και στην ιδιωτική τηλεόραση, δημιουργούν ένα φάσμα σχεδόν απόλυτου ελέγχου της «ενημέρωσης»! Και είναι σίγουρο ότι θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά να αποκτήσουν και τον πλήρη έλεγχο του διαδικτύου.  
Σε καμιά περίπτωση αυτές οι γραμμές δεν έχουν στόχο να καλύψουν  όλες τις πτυχές αυτού του σοβαρού θέματος. Όμως, κανένας που αντιτίθεται επί της ουσίας σ’ αυτήν την πολιτική δεν δικαιούται να το αγνοεί, να το υποβαθμίζει, να σιωπά. Εδώ η σιωπή είναι συνευθύνη δεν είναι χρυσός!
Όμως, από ότι φαίνεται, αφού τα τελευταία πενήντα-εξήντα χρόνια οι κυβερνήσεις μας δεν κατάφεραν να μας κάνουν… «αμερικανάκια», τώρα  βάζουν τα δυνατά τους, βάζουν πλάτες, υποβάλουν διαπιστευτήρια, ώστε να καταντήσουμε εξαθλιωμένα…  «αγγλογαλλογερμανάκια»! Και το χειρότερο, η γλώσσα μας, η ελληνική γλώσσα -όχι σε μεγάλο βάθος χρόνου- θα είναι πλέον ξένη για μας! 
Βέβαια, πολλά από τα σχέδιά  τους, που δυστυχώς  μέχρι στιγμής έχουν  υλοποιήσει, συσσώρευσαν στον ελληνικό λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα,  δυστυχία και εξαθλίωση!  Παρόλα αυτά συνεχίζουν ακάθεκτοι, χωρίς αναστολές, για να μας φτάσουν μέχρι το… «τέλος»!
Όμως, κάνουν ένα τεράστιο λάθος! Αγνοούν τη συσσωρευμένη οργή μας! Για την έκρηξη της ένα και μόνο «καψύλλιο» είναι αρκετό! Και να είναι σίγουροι πως, από ότι φαίνεται, δεν θα μπορέσουν να την αποφύγουν!
4/6/13