ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Mε οξεία λευχαιμία διαγνώστηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής Ανδρέας Κιλιγκαρίδης – Έπεσε σε κώμα 6 Ιουνίου 2013 Αθλητισμός

Me-oxeia-lefxaimia-diagnostike-o-pagkosmios-protathlitis-andreas-kiligkaridis---epese-se-koma-1-315x236Σε νοσοκομείο του Μπίντγκος παλεύει για τη ζωή του ο Ανδρέας Κιλιγκαρίδης. Η δυσάρεστη είδηση έχει προκαλέσει σοκ στις τάξεις της Eλληνικής Oμοσπονδίας Κανόε Καγιάκ και εν γένει στον κόσμο του αθλητισμού.
Τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή του κανόε καγιάκ βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε ο τεχνικός σύμβουλος της Εθνικής Ομάδας, Ζίσλαβ Ζούμπσκι. Όταν ο Πολωνός τεχνικός μπήκε στο δωμάτιο, βρήκε τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε κώμα. Ο 37χρονος κανοΐστας διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπίντγκος και, μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.
Συντετριμμένος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κανόε Καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Ανδρέας είχε κάνει γενικές εξετάσεις πριν αναχωρήσει για την Πολωνία. Είχε δέκατα και οι γιατροί τού είπαν… πήγαινε! Είναι όλα καλά! Περιορίστηκαν στα επιφανειακά. Του είπαν πως πρόκειται μόνο για μία ίωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν, δυστυχώς, λόγο για οξεία λευχαιμία, κάτι που δεν μπορώ, πάντως, να πω με σιγουριά αυτή τη στιγμή. Θα γνωρίζω περισσότερα αργότερα».