ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ 39ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΠΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ




            Το Σάββατο 20 Ιούλη και ώρα 8μμ θα ξεκινήσει η πρώτη φεστιβαλική δραστηριότητα της ΚΝΕ στο νομό Πιερίας από το Πολύκεντρο Αιγινίου.
            Καλούμε τη νεολαία της βόρειας Πιερίας τους ανέργους τους μαθητές τους εργαζόμενους της περιοχής να έρθουν και να ακούσουν την πρόταση της ΚΝΕ που δίνει διέξοδο από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
            Δε διαλέξαμε τυχαία τον στίχο-κάλεσμα του Μπρεχτ «άλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη» για σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», αυτός ο κόσμος, αυτή η κοινωνία πρέπει να αλλάξει, είναι ανάγκη να αλλάξει. Για να βρει ο άνεργος μεροκάματο, για να σταματήσει να τρέμει το φυλλοκάρδι του ανασφάλιστου, για να είναι η δουλειά δικαίωμα για όλους κι όχι «ευκαιρία» με το πιστόλι στον κρόταφο, για να ‘χει ο νέος μέλλον, για να κοπεί το χέρι όσων ετοιμάζονται να στείλουν σε νέους πολέμους τους λαούς για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους. Πρέπει να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω. Τα μπαλώματα δεν καλύπτουν τη βρώμα και τη δυσωδία του καπιταλιστικού συστήματος, της εξουσίας των μονοπωλίων που έχει σαπίσει, που όσο θα υπάρχει, πριν σαρωθεί από την εργατική τάξη και το λαό, θα γεννάει κρίσεις, φτώχεια, καταστολή, σκοταδισμό και φασίστες, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και μακελειά για τους λαούς.
Αυτός ο κόσμος, όχι μόνο πρέπει να αλλάξει, αλλά και μπορεί να αλλάξει. Με την εργατική τάξη και το λαό, με τη νεολαία των εργατικών-λαϊκών οικογενειών, μπροστάρηδες και πρωταγωνιστές στον αγώνα για τα σύγχρονα δικαιώματα και τις ανάγκες τους, για τη δική τους εξουσία και οικονομία. Έτσι βρίσκει πάντα το δρόμο της η ανάγκη των λαών για καλύτερη ζωή, για απαλλαγή από τους εκμεταλλευτές. Έτσι γινόταν πάντα «η ανάγκη Ιστορία». Αυτός ο αγώνας των λαών που βγαίνουν στο προσκήνιο και συντρίβουν την αντίσταση των εκμεταλλευτών τους, ήταν, είναι και θα είναι η ακατανίκητη δύναμη που γυρίζει τον τροχό της ιστορίας.
Κυρίως όμως διαλέξαμε αυτό το σύνθημα γιατί οι κομμουνιστές ξέρουμε και πώς αλλάζει ο κόσμος αυτός. Αυτό το δρόμο, που με μεγαλύτερη ακρίβεια και επάρκεια ανέδειξε το Κόμμα μας και με το νέο Πρόγραμμά του που ψήφισε στο 19ο Συνέδριο τον περασμένο Απρίλη, θέλουμε να φωτίσουμε και μέσα από τα Φεστιβάλ μας. Αυτόν το δρόμο με τις μεγάλες απαιτήσεις του, βάδισε το Κόμμα μας από την ίδρυση του πριν 95 χρόνια αλλά και η ΚΝΕ που φέτος συμπληρώνει τα 45 χρόνια ζωής και δράσης στο πλευρό του ΚΚΕ. Γι’ αυτό και σήμερα είμαστε πιο ώριμοι, πιο ικανοί να φωτίσουμε τη διέξοδο για την εργατική τάξη και τα παιδιά της, το δρόμο της ανατροπής της εξουσίας των μονοπωλίων, της οικοδόμησης της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού. Αυτά συζητάμε και στο φετινό μας Φεστιβάλ, με τους χιλιάδες επισκέπτες που θα περάσουν από τις εκδηλώσεις του σε όλη την Πιερία, σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας.
           

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φεστιβαλικών δραστηριοτήτων της ΚΝΕ που θα πραγματοποιηθούν στο νομό Πιερίας:
Þ   Πολύκεντρο Αιγινίου, Σάββατο 20/7 και ώρα 8:00μμ
Þ   Πάρκο Λιτοχώρου, Σάββατο 27/7 και ώρα 8:00μμ
Αμφιθέατρο Πάρκου Κατερίνης, Παρασκευή  9 και Σάββατο 10 Αυγούστου,