ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Μεγάλη φωτιά σε δύσβατο σημείο στην Πάρνηθα

Η φωτιά ξέσπασε στις 21:05 – Σοβαρά ερωτήματα για το πώς ξεκίνησε – Προβληματίζουν η ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς και οι ισχυροί άνεμοι που ήταν γνωστό πως θα πνέουν στην περιοχή - Επί τόπου 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στις 21:05 στο πευκοδάσος της Πάρνηθας, στη θέση Πέτρα, στην Βαρυμπόμπη. 

Η εστία βρίσκεται πάνω από τον Ιππικό Όμιλο, σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο, όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου δεν υπάρχει οδική πρόσβαση για τα πυροσβεστικά οχήματα, με αποτέλεσμα οι πυροσβέστες να φτάνουν μέχρι το τέλος του δρόμου με τα οχήματα και στη συνέχεια να προσεγγίζουν το σημείο πεζή.

Επί τόπου επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 16 οχήματα και τρεις ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Το έργο της πυροσβεστικής δυσχεραίνουν, συν τοις άλλοις, και οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική από το πρωί, όπως επίσης και το γεγονός ότι δεν μπορούν να πετάξουν αεροσκάφη, αφού η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ, όταν πλέον είχε πέσει σκοτάδι. 

Επιπλέον, προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί το γεγονός, ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει ότι σήμερα θα υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα υπήρχε πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιφέρεια ανατολικής Αττικής. Το ίδιο ισχύει και για αύριο, Πέμπτη.