ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Τα εγκλήματα των τραπεζιτών θα πληρώσουν ΟΛΟΙ οι καταθέτες στην Ελλάδα. - ΟΙ ΔΥΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ – ΚΛΕΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΑ


Για να μην τρέφουμε αυταπάτες. 
Το κούρεμα των ομολογιούχων ήταν η αισχρότερη, αντεθνική πράξη που έχει γίνει στη νεότερη Ελληνική ιστορία. Διαχρονικά τα ομόλογα του Ελληνικού δημοσίου ήταν η ασφαλέστερη μορφή 
αποταμίευσης η οποία ήταν εγγυημένη από το ίδιο το κράτος. 
Οι καταθέσεις στις τράπεζες για όσους ακόμα δεν το έχουν αντιληφθεί, είναι “εγγυημένες” από το ίδιο κράτος που γκρέμισε την ισχυρότερη μορφή εγγυοδοσίας. “Μέχρι το ποσό των 100,000 Ευρώ”.
 
Είναι αυτονόητο λοιπόν το επερχόμενο κούρεμα στις καταθέσεις, με πρώτο βήμα αυτές που υπερβαίνουν τις 100,000 Ευρώ, τις οποίες το κράτος “δεν εγγυάται”, με την βούλα του πρόσφατου Eurogroup. Υπάρχει πλέον το δεδικασμένο της Κύπρου.
 
Δεν είναι βλάκας ο κάθε κύριος Πανταλάκης, που θησαύρισε στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών να βγάλει τα εκατομμύρια του εκτός Ελλάδος, την ίδια στιγμή που ήταν διοικητής Ελληνικού τραπεζικού ιδρύματος.
 
Το επόμενο βήμα θα είναι το χαμήλωμα του πήχυ για το νέο κούρεμα. Θα μπουν στο στόχαστρο οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ που “εγγυάται το κράτος”. Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια για αυταπάτες.
 
Οι καταθέσεις κάτω των 100,000 Ευρώ ξεπερνούν τα 100 δις στο σύνολο τους, ενώ οι μεγαλύτερες των 100 χιλ, είναι κάτι παραπάνω από 25 δις. Δεν αρκούν για να καλύψουν τα εγκλήματα των τραπεζιτών.
 
Το πότε θα γίνει, φαίνεται από τις εξελίξεις. 
Μέρκελ και Σόιμπλε “ξορκίζουν” το ενδεχόμενο οποιουδήποτε κουρέματος. Χρέους ή καταθέσεων, πριν τις Γερμανικές εκλογές. Εκτός από τον προφανή πολιτικό λόγο, υπάρχει και η πρακτική εξήγηση. Μπορεί οι Ευρωπαϊκές τράπεζες να έχουν “σφραγίσει” οποιαδήποτε πιθανότητα μετάδοσης της “Ελληνικής ασθένειας” μετά το έγκλημα του PSI, το κούρεμα όμως των καταθέσεων στις Ελληνικές τράπεζες θα σηματοδοτήσει πραγματικό πανικό σε όλες τις τράπεζες του Νότου.
 
Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία αλλά και Γαλλία θα βρεθούν στο μάτι του κυκλώνα. Από την ψυχολογία της αγοράς και μόνο. Εκεί, η Γερμανία δεν θα έχει κανέναν λόγο να αντιδράσει, αφού δεν θα υπάρχει πολιτικό κόστος (ήδη θα έχουν γίνει οι εκλογές), αλλά αντίθετα θα υπάρχει τεράστιο οικονομικό όφελος. Και αναλύουμε:
 
Πακτωλοί χρημάτων από τους πανικόβλητους καταθέτες θα κατευθυνθούν στις Γερμανικές τράπεζες, ισχυροποιώντας την θέση τους και την ρευστότητα τους.
 
Μεγάλο μέρος των καταθετών θα στραφούν στο δολάριο ως ασφαλές λιμάνι, ισχυροποιώντας το έναντι του Ευρώ. Ένα ακόμα δώρο για την Γερμανία, που θα δει τα βιομηχανικά της προϊόντα να γίνονται πιο ανταγωνιστικά με την πτώση του Ευρώ στις χρηματαγορές.
 
Μετά τις Γερμανικές εκλογές λοιπόν, θα έλθει η πρώτη ψυχρολουσία. Δεν θα είναι αρκετή και εκεί θα έχουμε τον πρωτοφανή τραγέλαφο της Ευρώπης των τραπεζιτών: Η καταστροφή της Ελλάδας είναι πολύ πιθανόν να ολοκληρωθεί υπό την …Ελληνική προεδρία της ΕΕ.
 
Όλα αυτά, για τους αδηφάγους τραπεζίτες και το τρομερό σύστημα διαπλοκής που εξέθρεψαν, χρηματοδότησαν, διατήρησαν, προκειμένου να μείνουν ατιμώρητοι από την μεγαλύτερη ληστεία, την έσχατη προδοσία που μπορούν να διαπράξουν φυσικά πρόσωπα απέναντι στην χώρα τους.
 
Υπάρχει περιθώριο αντίδρασης; Υπάρχει. Εάν βρουν απέναντι τους μία ενωμένη κοινωνία σαν γροθιά, για να γκρεμίσει τους φεουδάρχες, τα ντόπια και αλλοδαπά μαντρόσκυλα τους που θα επιχειρήσουν να μετατρέψουν τους δρόμους σε κόλαση και κυρίως, αφού έχουν πάρει τα κεφάλια κάθε ντήλερ διχασμού του Ελληνικού λαού. Υπό όποια προβιά και αν φέρει.



Read more: http://tolimeri.blogspot.com/#ixzz2YuEkcuf0