ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

ΝΑΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ



ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΙΔΩΝ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ




Την Κυριακή 21 Ιουλίου έπεσε η αυλαία του 79ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας με την ολοκλήρωση και της Β΄ Φάσης στην κατηγορία παίδων- κορασίδων στη Καστοριά. Σε αυτή τη δεύτερη φάση της κορυφαίας εγχώριας διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε από την Ε.Κ.Ο.Φ.Ν.Σ. 20-21 Ιουλίου, συμμετείχαν 300 αθλητές από όλη την Ελλάδα που είχαν την ευκαιρία να αγωνιστούν με άριστες καιρικές συνθήκες σε έναν από τους πιο όμορφους φυσικούς στίβους της Ελλάδας.
Από τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης συμμετείχαν 10 αθλητές και αθλήτριες σε 3 πληρώματα εκ των οποίων τα 2 συμμετείχαν στους τελικούς της Κυριακής κατακτώντας μία δεύτερη και μία έκτη θέση.
Συγκεκριμένα στην τετράκωπο με πηδαλιούχο παίδων αγωνίστηκαν οι: Μπικογιάννης Αστέριος, Παπαθανασίου Παναγιώτης, Ευσταθιάδης Λευθέρης, Ταχταζής Κωνσταντίνος και Μπούφτας Μανώλης όπου προσπάθησαν να διατηρήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή που είχε κατακτήσει σε αυτό το αγώνισμα ο Ν.Ο.ΚΑΤ. το 2011 και το 2012 χωρίς όμως να το καταφέρουν αφού τερμάτισαν δεύτεροι κατακτώντας το αργυρό μετάλλιο πίσω από το πλήρωμα του Ν.Α.Ο.Κέρκυρας και αφήνοντας στην τρίτη θέση το πλήρωμα της Ν.Ε.Καστοριάς.
Στην τετράκωπο κορασίδων οι νεαρές κωπηλάτριες του Ν.Ο.ΚΑΤ.  Τσιβούλα Ράνια, Ψωμιάδου Άννα, Δήμου Ευτυχία και Ψωμιάδου Κωνσταντίνα στην πρώτη τους εμφάνιση σε πανελλήνιο πρωτάθλημα συμμετείχαν στον τελικό του αγωνίσματος όπου τερμάτισαν στην έκτη θέση.
Τέλος η κωπηλάτρια Κίκερη Δέσποινα που πήρε μέρος στο αγώνισμα σκιφ κορασίδων προσπάθησε τόσο στον προκριματικό όσο και στον επαναληπτικό αγώνα χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προκριθεί στον ημιτελικό του αγωνίσματος.
Το τέλος του 70ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας βρίσκει τον Ναυτικό Όμιλο Κατερίνης να πανηγυρίζει για την κατάκτηση 7 συνολικά μεταλλίων σε όλες της κατηγορίες (2 χρυσά 4 αργυρά και 1 χάλκινο).
 Η επόμενη αθλητική διοργάνωση που θα πάρει μέρος το τμήμα κωπηλασίας του Ν.Ο.ΚΑΤ. είναι  η πανελλήνια συνάντηση ανάπτυξης που θα γίνει στην Κέρκυρα στις αρχές Σεπτεμβρίου.