ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ατομικές τάρτες με μπριάμ και καπνιστό τυρί



Πρώτο πιάτο εκλεκτό ή ορεκτικό για μια βραδιά στη βεράντα με εκλεκτούς καλεσμένους.

από την Τίνα Webb


Υλικά για 4 άτομα:

4 φύλλα κρούστας

4 κουτ. σούπας βούτυρο

2 κολοκυθάκια μικρά

1 μελιτζάνα μεσαίου μεγέθους

12 ντοματίνια μέτρια

2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κουτ. σούπας χυμό ντομάτας

120γρ. καπνιστό τυρί χονδροτριμμένο

λίγο αλάτι

πιπέρι φρεσκοτριμμένο



Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Κόβετε τα φύλλα της κρούστας στα τέσσερα. Λιώνετε το βούτυρο και βουτυρώνετε τέσσερα φορμάκια για τάρτες διαμέτρου 10-12 εκ. Απλώνετε τέσσερα κομμάτια φύλλου κρούστας σε κάθε φορμάκι, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Ψήνετε τις τάρτες για 7-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
   
Κόβετε τα κολοκύθια σε ροδέλες 1 εκ., τις μελιτζάνες σε κύβους, τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σοτάρετε τα λαχανικά στο ελαιόλαδο για 6-7 λεπτά. Προσθέτετε το βασιλικό, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και δύο κουταλιές σούπας χυμό ντομάτας. Βράζετε για άλλα 5 λεπτά.
   
Αφήνετε να κρυώσουν λίγο τα λαχανικά και μετά γεμίζετε με αυτά τις τάρτες και πασπαλίζετε από πάνω με καπνιστό τυρί.
   
Λίγο πριν σερβίρετε, βάζετε τις τάρτες στο φούρνο για 4-5 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρετε τις τάρτες ζεστές.

 

Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Food Styling: Tina Webb