ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Σκότωσαν τον Αλβανό εγκληματία Κόλα στο Σούλι


- Δείτε τη φωτογραφία του νεκρού εγκληματία -Στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής τον ξετρύπωσαν οι άνδρες των ΕΚΑΜ- Τραυματίστηκε αστυνομικός - Χειρουργήθηκε επιτυχώς στο πόδι- Πώς έφτασαν στα ίχνη των δραπετών  -Δείτε βίντεο και φωτογραφίες  της ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της συμπλοκής-Πρώτο θέμα στην αλβανική τηλεόραση ο θάνατος Κόλα-Με θερμικές κάμερες οι έρευνες για τον εντοπισμό του Κούπα 

Νεκρός, μετά από μια πραγματική μάχη που δόθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στα βουνά του Σουλίου με άνδρες των ΕΚΑΜ, έπεσε ο Αλβανός δραπέτης-δολοφόνος Μαριάν Κόλα.

Ήταν περίπου 6 το πρωί όταν λίγο έξω από το χωριό Βροσύνα, στη συμβολή του Καλαμά με τον Ζαλογγοπόταμο, έγινε η τελική “μάχη” μεταξύ των αστυνομικών και των δύο Αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων. Από τους πυροβολισμούς νεκρός έπεσε ο Κόλα, ενώ ο συνεργός του Ιλίρ Κούπα κατόρθωσε να ξεφύγει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών έχει τραυματιστεί.

Τέσσερις κάλυκες, από το Καλάσνικοφ με το οποίο πυροβόλησε ο Κόλα κατά των αστυνομικών βρέθηκαν κατά την αυτοψία στον χώρο της συμπλοκής. Σύμφωνα με πληροφορίες έπεσαν πάνω από 100 σφαίρες, κάτι που δείχνει τη «σκληρή» μάχη που έδωσαν οι άντρες των ΕΚΑΜ. Η σορός του Κόλα παραμένει στο σημείο της συμπλοκής καθώς επί τόπου πηγαίνει ο ιατροδικαστής, κ. Θ. Βουγιουκλάκης.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τα ξημερώματα στην περιοχή που συνέβη η συμπλοκή επικρατούσε πυκνή ομίχλη, ενώ ο Κόλα ήταν αυτός που άνοιξε πυρ με Καλάσνικοφ
κατά των αστυνομικών της ομάδας των ΕΚΑΜ και στη συνέχεια προσπάθησε να διαφύγει. Όπως έδειξε και η ιατροδικαστική έρευνα οι αστυνομικοί απάντησαν με ριπές και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή μία σφαίρα στην πλάτη, από απόσταση 20-30 μέτρων, ήταν αυτή που σκότωσε τον Αλβανό. Το πρωί της Δευτέρας θα γίνει η νεκροψία-νεκροτομή.

Δείτε τη φωτογραφία του νεκρού εγκληματία:


Εντύπωση πάντως προκάλεσε στους αστυνομικούς ο εξοπλισμός των δραπετών, αφού είχαν αλεξίσφαιρο γιλέκο στρατιωτικού τύπου καθώς και προμήθειες σε τρόφιμα και νερό. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Μαριάν Κόλα ήταν ξυρισμένος και ο σάκος που εγκατέλειψε πίσω του ο Κούπα ήταν γεμάτος με φρεσκομαγειρεμένα φαγητά. Αυτό βεβαιώνει τις υποψίες της ΕΛ.ΑΣ για τρίτους που βοηθούσαν στους κακοποιούς και έτσι οι σχετικές έρευνες θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό.

Οι άνδρες των ΕΚΑΜ εντόπισαν τους δύο επικίνδυνους Αλβανούς, σε πολύ κοντινό σημείο από εκεί που είχαν χαθεί τα ίχνη τους, πριν από 15 ημέρες, μετά τον εντοπισμό τους από τις θερμικές κάμερες, στη Βροσύνα, από την πλευρά της Θεσπρωτίας.

Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν παραμείνει στην περιοχή θεωρώντας πως δεν είχαν καταφέρει να διαφύγουν στην Αλβανία διασχίζοντας τον Καλαμά. Τελικά τους δύο δραπέτες, οι οποίοι ήταν πεζοί, εντόπισαν μέλη των ΕΚΑΜ χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες, ενώ είχαν στήσει περίμετρο και περίμεναν μέχρι να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει κάποιος πολίτης στην περιοχή.

Όταν όμως ο Κόλα κατάλαβε πως οι αστυνομικοί τον είχαν περικυκλώσει, άρχισε να πυροβολεί στα τυφλά, ενώ ο Κούπα τράπηκε σε φυγή. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, στο χώρο της συμπλοκής, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov με διπλό γεμιστήρα, ένα πιστόλι Glock με δύο γεμιστήρες και μια αυτοσχέδια χειροβομβίδα.

Δείτε φωτογραφίες της ΕΛ.ΑΣ. από το σημείο της συμπλοκής:

Το Καλάσνικοφ και το ρολόι του Αλβανού κακοποιού








Το Καλάσνικοφ και το ρολόι του Αλβανού κακοποιού


Ένας τραυματίας αστυνομικός από την ανταλλαγή πυροβολισμών
Από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκε στο γόνατο ένας αστυνομικός των ΕΚΑΜ. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων Χατζηκώστα, όπου και χειρουργήθηκε. Ο 26χρονος αστυνομικός βρίσκεται εκτός κινδύνου, ωστόσο έχει υποστεί υπερκονδύλιο κάταγμα καθώς η σφαίρα μπήκε λίγο κάτω από το δεξί του γόνατο και βγήκε από τον μηρό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου την Κυριακή «περί τις 05.30 π.μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας αστυνομικός της ΕΚΑΜ με βαρύ τραυματισμό από πυροβόλο όπλο στην περιοχή του δεξιού γόνατος, με πύλη εισόδου πρόσθια έσω επιφάνεια άνω τριτημορίου της κνήμης και πύλη εξόδου πρόσθια έξω επιφάνεια έξω μηριαίου κονδύλου».

«Η διέλευση προκάλεσε συντριπτικό  κάταγμα δεξιού μηριαίου, χωρίς νεύρο-αγγειακές βλάβες, το οποίο χειρουργήθηκε άμεσα. Ο ασθενής εξήλθε από το Χειρουργείο και θα παραμείνει νοσηλευόμενος στην Ορθοπεδική Κλινική του Νοσοκομείου μας για την μετεγχειρητική του παρακολούθηση», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί πως τον ασθενή επισκέφθηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας Αντώνης, ο οποίος ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση της υγείας του από τους θεράποντες ιατρούς.

Την ίδια στιγμή οι αστυνομικοί «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του Κούπα, ενώ ψάχνουν να βρουν και το καταφύγιο που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν πως ο Κούπα, πέρα από τον βαρύ οπλισμό φέρει μαζί του και χειροβομβίδες. Οι ίδιοι αξιωματικοί αναφέρουν πως θέλουν τον Κούπα ζωντανό.

Βρήκαν το αλεξίσφαιρο του Κούπα; - Ελικόπτερο του Λιμενικού στις έρευνες
Στο ρέμα του Ζαλογγοπόταμου, σε απόσταση 600 μέτρων από το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο διαβόητος κακοποιός Μαριάν Κόλα, οι αστυνομικοί την Κυριακή εντόπισαν ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και ένα σακίδιο με τρόφιμα.

Τα ευρήματα, θεωρούν οι αστυνομικοί, ότι ανήκουν στον καταζητούμενο αλβανό δραπέτη Ιλίρ Κούπα, ο οποίος κατόρθωσε να διαφύγει τα ξημερώματα, κατά την ένοπλη συμπλοκή με άνδρες της Αστυνομίας.

Από τις 6 το απόγευμα της Κυριακής στις έρευνες, οι οποίες επικεντρώνονται στα χωριά του Κάτω Ζαλόγγου, συμμετείχε και ένα υπερσύγχρονο ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος. Μέχρι στιγμής, οι Αρχές δεν έχουν καταφέρει να εντοπίσουν κάποιο ίχνος του, ενώ επειδή έχει νυχτώσει τον πρώτο ρόλο στην έρευνα έχουν οι θερμικές κάμερες.




Η δράση του Μαριάν Κόλα

Οι φονικές διαθέσεις του σκληρού κακοποιού Μαριάν Κόλα είχαν φανεί από το 2010, όταν είχε συλληφθεί από αστυνομικούς στον Βύρωνα για ληστείες τραπεζών.

«Είναι η πρώτη και η τελευταία φορά που με πιάνετε. Την επόμενη φορά ή θα σας σκοτώσω ή θα με σκοτώσετε», είπε στον αστυνομικό που τον συνέλαβε.

Από την απόδρασή του και μετά έχει δολοφονήσει δύο ανθρώπους στην Ελλάδα, την 25χρονη Κατερίνα στα Ίσθμια και τον 37χρονο αστυνομικό της Ασφάλειας Λιβαδειάς.

Μάλιστα ήταν επικηρυγμένος και στην Αλβανία, από τις οικογένειες δύο ανδρών τους οποίους είχε δολοφονήσει την δεκαετία του 1990.

Ολόκληρη η συμμορία των Αλβανών:

 O φερόμενος ως υπαρχηγός του Κόλα, Ιλίρ Κούπα:








Πρώτο θέμα στην αλβανική τηλεόραση ο θάνατος Κόλα
Αναλυτικό ρεπορτάζ για τη συμπλοκή των αστυνομικών Αρχών με τον Κόλα και τη συμορία του, φιλοξενούν σχεδόν όλα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το epirusgate.gr, η αλβανική τηλεόραση μετέδωσε σε ρεπορτάζ της πώς η υπόθεση του Αλβανού δραπέτη έλαβε τέλος.

Οι Έλληνες αστυνομικοί των σκότωσαν πολύ κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα,στο χωριό Βροσύνα Σουλίου, σχολιάζει και προσθέτει ότι το πρωτοπαλίκαρό του Ιλίρ Κούπα αναζητείται από τους αστυνομικούς και πιθανότατα έχει τραυματιστεί.

Αρκετά Αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αναφέρουν, επίσης, πως ο Κόλα είχε μαζί του ένα όπλο τύπου Καλάσνικοφ, αρκετές σφαίρες και χειροβομβίδες.