ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Επιχειρούν την κατάργηση του οκταώρου και του πενθήμερου


Επιχειρούν την κατάργηση του οκταώρου και του πενθήμερου

«Πονηρή» αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο-Βρούτσης: Δεν υπάρχει ζήτημα οκταώρου

Την κατάργηση της πενθήμερης εργασίας και του οκταώρου επιχειρεί το υπουργείο Εργασίας, με μια αλλαγή στο πολυνομοσχέδιο, κυριολεκτικά της τελευταίας στιγμής.
Πιο συγκεκριμένα στην παράγραφο 3 του υπουργού Εργασίας ανέφερε: «Στο εδάφιο α. της παραγράφου 1 του αρθρου 103 του παρόντος, διαγράφεται η φράση... Ητοι μηνιαίος μισθός για εργασία 25 ημερών μηνιαίως και ημερομίσθιο για εργασία 8 ωρών ημερησίως», δημιουργώντας έτσι κλίμα ασάφειας.
Συνεπώς  ανοίγει ο δρόμος ώστε οι εργοδότες να δίνουν στους υπαλλήλους τα 586 ευρώ το μήνα, παράλληλα όμως τον αναγκάζει να δουλεύει περισσότερες ώρες και μέρες. Με αυτό τον τρόπο γίνεται εύκολα κατανοητό πως καταργούνται και οι υπερωρίες.
O υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, σε συνομιλία που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στη Βουλή δήλωσε κατηγορηματικά ότι «Δεν υπάρχει ζήτημα με το 8ωρο, δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση».
Εν τω μεταξύ ο Γιάννης Βρούτσης διαβεβαίωσε ότι ο κατώτατος μισθός θα παραμείνει σταθερός μέχρι το 2017, οπότε και εισάγεται ο νέος μηχανισμός, ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με νομοθετική ρύθμιση θα παρέμβει στο θέμα του κατώτατου μισθού. «Λέτε ότι θα παρέμβετε για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ, το ίδιο ακριβώς θα κάνετε, θα είναι αποτέλεσμα διαλόγου ή νομοθετικής παρέμβασης; Επιβεβαιώστε ή όχι ότι θα παρέμβετε νομοθετικά», ανέφερε.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/326916/epiheiroyn-tin-katargisi-toy-oktaoroy-kai-toy-penthimeroy#ixzz2ZHB8Fwpe