ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ



Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της    Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπηρετώντας πιστά τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους εκμεταλλευτές του λαού, φέρνει για ψήφιση ένα πολυνομοσχέδιο που είναι οδοστρωτήρας για τη ζωή και το μέλλον μας.
Είναι συνέχεια και κλιμάκωση της επίθεσης στα εργατικά-λαϊκά δικαιώματα, στο βιοτικό επίπεδο και στη ζωή των οικογενειών μας. Βάζουν βόμβα στον κατώτατο μισθό, τη μόνιμη και σταθερή δουλειά, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία, στο λαϊκό εισόδημα μέσα από νέα φοροεπιδρομή.
Απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους όταν η ανεργία έχει σπάσει ρεκόρ. Ιδιαίτερα σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του Υπουργείου Παιδείας βάζουν σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικούς και καταργούν ειδικότητες σε τομείς όπως στην Υγεία- Πρόνοια κ.λπ. Αυτό αφορά δεκάδες χιλιάδες μαθητές που ετοιμάζονται να πάνε στη Β΄ και τη Γ΄ τάξη και η ειδικότητά τους κλείνει. Με ευθύνη της κυβέρνησης στερούν την εκπαίδευση σε χιλιάδες παιδιά των εργατικών, λαϊκών οικογενειών.
Οι μαθητές δεν έχουν καμιά ευθύνη για τα αδιέξοδα στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση που το σύστημα της εκμετάλλευσης, η εξουσία τους και οι πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα έχουν δημιουργήσει.
Δεν φτάνει που η τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση παρέχει γνώσεις και δεξιότητες “μιας χρήσης” ανάλογα με τις ανάγκες των εκμεταλλευτών. Δεν φτάνει που μέσα από αυτήν προσφέρουν τζάμπα εργατικά χέρια στα αφεντικά, που οι μαθητές πληρώνουν μια σειρά υλικά.
Τώρα στερούν και την όποια δυνατότητα υπάρχει για να σπουδάσει κάποιος χωρίς δίδακτρα. Οδηγούν χιλιάδες σπουδαστές που έχουν επιλέξει τις συγκεκριμένες ειδικότητες είτε στα νύχια των επιχειρηματιών των ιδιωτικών ΙΕΚ και ΚΕΚ, είτε στα Δημόσια ΙΕΚ, όπου μέχρι στιγμής οι σπουδαστές καλούνται να πληρώνουν 367 ευρώ το εξάμηνο για να μάθουν μια τέχνη.
Να παρθούν πίσω όλα τα μέτρα
Να τελειώσουν όλα τα παιδιά την ειδικότητα που ξεκίνησαν
Καμιά απόλυση! Να λειτουργήσουν όλα τα σχολεία

Οι μαθητές των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ να δυναμώσουν τον αγώνα μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες νέους ανέργους, τους νέους εργαζομένους που περιπλανιούνται από την ανεργία στα πεντάμηνα προγράμματα κακοπληρωμένης και ανασφάλιστης δουλειάς, με τους πρακτικάριους που δουλεύουν “τζάμπα”, χωρίς ασφάλιση, με τους μαθητές που στοιβάζονται σαν τις σαρδέλες σε 30άρια τμήματα, σχολείων που κοστίζουν ακριβά για τη λαϊκή οικογένεια. Να δώσουμε μαζική, μαχητική απάντηση για το δικαίωμα στη μόρφωση, στη δουλειά, στη ζωή. Να δυναμώσουν τον αγώνα τους για δημόσια και δωρεάν τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση. Κάθε νέος να έχει τη δυνατότητα να ειδικεύεται στο επάγγελμα με βάση τις σύγχρονες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία στον κλάδο ειδίκευσης, να συνεχίζεται η παροχή γενικής μόρφωσης.

ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Καλούμε τους μαθητές των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ
στην απεργιακή συγκέντρωση στις 16 Ιούλη, ώρα 10:30π.μ
 στην Κεντρική Πλατεία Κατερίνης με το Π.Α.ΜΕ