ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο

Υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο
Μετά από απανωτές αλλαγές της τελευταίας στιγμής το πολυνομοσχέδιο έλαβε την απαιτούμενη πλειοψηφία
Μετά από σφοδρότατες αντιπαραθέσεις που συνοδεύτηκαν αρκετές φορές με βαρύτατες εκφράσεις και ύβρεις μεταξύ των βουλευτών, ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή με την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που ήταν και η προϋπόθεση για την δόση των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ από το μηχανισμό EFSF.
Το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αφορά τον νέο κώδικα φορολογίας εισοδήματος, τις διαδικασίες προώθησης της κινητικότητας στο Δημόσιο, την έξοδο μονίμων δημοσίων υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και των απολύσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. 
Ονομαστική ψηφοφορία έγινε για περισσότερα από 15 άρθρα εκ των οποίων το άρθρο 81 για την Δημοτική αστυνομία έλαβε τις λιγότερες ψήφους. Πιο συγκεκριμένα συγκέντρωσε 152 «ΝΑΙ» , ενώ ψηφίσαν 293 βουλευτές.
Τα άρθρα 74,76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 έλαβαν 153 ψήφους
Το άρθρο 14 έλαβε 168 ψήφους
Το άρθρο 30 έλαβε 157 ψήφους
Τα άρθρα 105 και 106 έλαβαν 155 ψήφους
Μάλιστα στους διαδρόμους της Βουλής λάμβαναν χώρα διαβουλεύσεις με στόχο να βελτιωθούν διατάξεις του πολυνομοσχεδίου και να καμφθούν οι διαφωνίες βουλευτών της κυβέρνησης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κοντογεώργης, ο οποίος είχε προηγουμένως ζητήσει εξαίρεση από το καθεστώς της διαθεσιμότητας των τρίτεκνων, θέτοντας μάλιστα θέμα καταψήφισης των σχετικών με τη διοικητική μεταρρύθμιση άρθρων.
Εν τέλει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης έφερε τροποποίηση σύμφωνα με την οποία οι τρίτεκνοι μετατάσσονται ή μεταφέρονται κατά προτεραιότητα.
Ο κ. Κοντογεώργης ήρε τις επιφυλάξεις του και δήλωσε ότι υπερψηφίζει το νομοσχέδιο.
Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος καταψήφισε το άρθρο για την Δημοτική αστυνομία, ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης
Ο Νίκος Σηφουνάκης για τον οποίο υπήρχαν αμφιβολίες αν θα καταφέρει να συμμετάσχει στην ψηφοφορία, καθώς νοσηλευόταν στο νοσοκομείο κατάφερε τελικά να φτάσει στη Βουλή και να ψηφίσει υπέρ του πολυνομοσχεδίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/327275/yperpsifistike-to-polynomoshedio#ixzz2ZMtevEQw