ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Ούτε και το διδακτορικό πλέον δεν σώζει όλους όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα!

Ούτε και το διδακτορικό πλέον δεν σώζει όλους όσοι τίθενται σε διαθεσιμότητα!Αναιρεί η κυβέρνηση την εξαίρεση για τους εκπαιδευτικούς κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών, μετά το προσωρινό μπλόκο της τρόικας.
Συγκεκριμένα, ένα από τα 22 προαπαιτούμενα έμεινε σε εκκρεμότητα από το Eurogroup Working Group (EWG) ώστε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση. Και αυτό ήταν η κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Η τρόικα εντόπισε ότι δεν έχει καλυφθεί ο στόχος των 4.200 υπαλλήλων που πρέπει να ενταχθούν στο καθεστώς κινητικότητας έως το τέλος Ιουλίου.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μπουν ξανά στη λίστα διαθεσιμότητας οι κάτοχοι μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων που αρχικά είχαν εξαιρεθεί. Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα οι κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου που εργάζονταν ως εκπαιδευτικοί στις καταργούμενες ειδικότητες της τεχνικής εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα, η τροπολογία έρχεται να καταργήσει τη ρύθμιση του πολυνομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε πριν από μία εβδομάδα στη Βουλή, με την οποία εξαιρούνταν οι 245 λειτουργοί της δευτεροβάθμιας τεχνικής εκπαίδευσης που ήσαν κάτοχοι διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, από τη διαθεσιμότητα.
Αντίστοιχη τροπολογία το υπουργείο Εσωτερικών θα καταθέσει το επόμενο διάστημα για τους περίπου 200 δημοτικούς αστυνομικούς με μεταπτυχιακό ή διδακτορικό που είχαν εξαιρεθεί από τη διαθεσιμότητα.



 http://topstory.gr