ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Ξεκίνησαν οι εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα στη Ν. Πλαστήρα από την Π.Ε.Πιερίας

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


28ης  Οκτωβρίου 40, Κατερίνη      e-mail: press@pieria.pkm.gov.gr
                                                               ιστοσελίδα: www.pkm.gov.gr

Τηλ.: 2351 –351208
Fax: 2351 – 351207                           Κατερίνη,  8 Ιουλίου  2013




                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ






              Επιθεώρηση από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας 
                                για την πρόοδο των εργασιών




Με εντατικούς ρυθμούς ξεκίνησαν στις αρχές της προηγούμενης  εβδομάδας οι εργασίες για τη συντήρηση της Π.Ε.Ο. 13 Κατερίνης- Αγ. Δημητρίου και συγκεκριμένα τμήματος  της οδού Ν.Πλαστήρα από τον κόμβο για Ν.Κεραμίδι έως και τον κόμβο για Γανόχωρα, μετά και την υπογραφή της εργολαβικής σύμβασης του έργου « Συντήρηση Εθνικού Oδικού Δικτύου Π.Ε. Πιερίας έτους 2012» από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.




Το συγκεκριμένο τμήμα είχε να συντηρηθεί πολλά χρόνια και σύμφωνα με τη μελέτη, προβλέπεται να  εκτελεσθούν εργασίες αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα καθώς και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας στον ανωτέρω δρόμο.




Την πρόοδο των εργασιών επιθεώρησε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, συνοδευόμενη από τον Ειδικό Συνεργάτη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Αθανάσιο Μπαρμπαγεωργόπουλο και Μηχανικούς των Τμημάτων Δομών-Περιβάλλοντος και Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών  Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.




Η κ. Σοφία Μαυρίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία του έργου,  επισημαίνοντας την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσής του, καθώς πρόκειται για μία οδό-η αρμοδιότητα για τη συντήρηση -τεχνική αστυνόμευσή  της ανατέθηκε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη Δ.Τ.Ε. της Π.Ε. Πιερίας, τον Ιούλιο του 2011- που είχε πολλά χρόνια να συντηρηθεί και εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες πολίτες και επισκέπτες της Πιερίας.




Οι ήδη  ασφαλτοστρωμένες επιφάνειες, σε μεγάλο βαθμό είχαν  υποστεί ρηγματώσεις σε βάθος  και επιφανειακές φθορές (ζυμώματα κ.α.) και αποτελούσαν μία επικίνδυνη για κυκλοφορία οδό, τόσο για τη σωματική ακεραιότητα των πολιτών όσο και για τις υλικές ζημιές των οχημάτων.


          
« Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας υλοποιεί έργα με επίκεντρο τον πολίτη και την ανάπτυξη του τόπου. Προχωρούμε δυναμικά σε παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας και έργα απαραίτητα για την περιοχή, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της» , δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας. Άλλωστε,  έκανε λόγο για ταχεία και ομαλή ολοκλήρωση του έργου, προκειμένου το τμήμα να δοθεί  εντός του μηνός Ιουλίου στην κυκλοφορία προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.



Η μελέτη- 0 προϋπολογισμός της οποίας ανέρχεται στις 181.000 ευρώ- έχει εκπονηθεί από το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Η  Σύμβαση μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας  και της αναδόχου κατασκευής «ΔΗ.ΑΝΑ. ΑΤΕΒΕ» ύψους δαπάνης 117.581,00€, που υπογράφηκε την 16-04-2013 με περαίωση εργασιών την 13-09-2013, εντάσσεται στο γενικότερο στρατηγικό σχεδιασμό για εξασφάλιση ομαλής, ασφαλούς και ποιοτικής κυκλοφορίας.


Το συγκεκριμένο τμήμα της οδού έχει την ιδιομορφία να ανήκει στο  τριτεύων Εθνικό Οδικό δίκτυο  και να διέρχεται από αστική ζώνη, με κατοικίες, σχολεία, καταστήματα, με αυξημένο κυκλοφοριακό φόρτο  και συχνή διέλευση βαρέων οχημάτων (επικαθήμενων και συρόμενων), ενώ αποτελεί και τμήμα του οδικού άξονα σύνδεσης της πόλης της Κατερίνης με το Νέο Νοσοκομείο Κατερίνης.



«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και τα προβλήματά του. Παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες υλοποιούμε χρήσιμα έργα, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της περιοχής. Οφείλουμε στην Πιερία να βελτιώσουμε και να συντηρήσουμε υπάρχουσες υποδομές, που αναμφισβήτητα θα αυξήσουν  την τουριστική κίνηση και την επισκεψιμότητα της περιοχής δίνοντας μια ώθηση στην τοπική οικονομία.