ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Τι άφησε πίσω του στο υπ.Υγείας ο Αν.Λυκουρέντζος; (ΦΩΤΟ)

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου
 
Μόλις άκουσε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης το βράδυ της Δευτέρας, ο τέως υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος άρχισε γρήγορα γρήγορα να συγκεντρώνει τα προσωπικά του αντικείμενα από το γραφείο του στον 2ο όροφο. 
Φάκελοι, έγγραφα, διακοσμητικά, είδη γραφείου, φωτογραφίες, πίνακες μπήκαν σε κούτες. Με τη βοήθεια των συνεργατών του μεταφέρθηκαν στο αυτοκίνητο του για να τα πάρει στο σπίτι του και κάποια στο πολιτικό του γραφείο.
.
ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΑΔΩΝΗ
 
Ωστόσο  ο Ανδρέας Λυκουρέντζος άφησε πίσω του μια σειρά από βιβλία, διακοσμητικά, πολύτιμα ξύλινα κουτιά, νομίσματα αλλά και συλλογές σπάνιων εντύπων. Μάλιστα φρόντισε να τα τοποθετήσει επάνω στο τραπέζι των συσκέψεων που βρίσκεται εντός του γραφείου του υπουργού.
 .
 .
Γιατί άφησε τα συγκεκριμένα αντικείμενα; Διότι πρόκειται για δώρα που έχουν δοθεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Υγείας και όπως ο ίδιος διευκρίνισε: «δεν είναι προσωπικά δώρα αλλά έχουν δοθεί στον υπουργό Υγείας. Έτσι θα τα παραλάβει ο επόμενος». Είναι μια τακτική που ακολούθησε και στις άλλες θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, όπως ανέφερε. 
.
.
Πάντως ανάμεσα στα δώρα που έχει κατά καιρούς δεχθεί ο υπουργός Υγείας είναι και ένα μικρό διακοσμητικό αγαλματάκι από πορσελάνη που απεικονίζει μια αρκούδα και ήταν δώρο του Γερμανού υπουργού Υγείας. 
 .
ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ, ΕΝΑ ΑΣΠΡΟ ΑΡΚΟΥΔΑΚΙ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΗΛΑ
 
Εκτός αυτού βέβαια υπήρχαν πολλοί τίτλοι βιβλίων ανάμεσά τους: «Αυθεντίες του Μάνατζμεντ», «Μια ζωή να ζεις», «Γύρω στον Καζαντζάκη» καθώς και πολλές ποιητικές συλλογές.