ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Έρχεται» το βασιλικό μωρό

Στο νοσοκομείο St. Mary's στα πρώταστάδια του τοκετού η Κέιτ Μίντλετον - Στο πλευρό της ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ
Στο νοσοκομείο St. Mary's, όπου το 1982 γεννήθηκε ο σύζυγός της Ουίλιαμ, μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί η Δούκισσα του Κέιμπριτζ, Κέιτ Μίντελτον, για να γεννήσει.

Η Κέιτ βρίσκεται στη μαιευτική πτέρυγα Lindo Wing του νοσοκομείου και σύμφωνα με ανακοίνωση των Ανακτόρων του Κένσινγκτον, είναι στα πρώτα στάδια του τοκετού.

«Αρχισε η διαδικασία του τοκετού αμέσως μετά την εισαγωγή της στο μαιευτήριο, γύρω στις 06.00 τοπική ώρα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, η Κέιτ πήγε από το Παλάτι του Κένσιγκτον στο νοσοκομείο με αυτοκίνητο και όχι με ασθενοφόρο, συνοδευόμενη από τον Πρίκγιπα Ουίλιαμ.

Το βασιλικό μωρό, το φύλο του οποίου δεν είναι ακόμη γνωστό, θα είναι τρίτο στη σειρά διαδοχής του βασιλικού θρόνου της Βρετανίας μετά τον Κάρολο και τον Ουίλιαμ.

Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ θα γεννήσει -όπως όλα δείχνουν- μια εβδομάδα μετά την πιθανή «καταληκτική ημερομηνία» τοκετού.

Η ανακοίνωση από το Παλάτι ότι η Δούκισσα του Κέιμπριτζ , Κέιτ Μίντλετον, εισήχθη  στο νοσοκομείο για να φέρει στον κόσμο το βασιλικό βρέφος σπάει μία παράδοση αιώνων.
Για πρώτη φορά, ανακοινώνεται επισήμως κάτι τέτοιο αφού κατά παράδοση οι βασιλικές γεννήσεις γνωστοποιούνται αφότου ολοκληρωθούν .

Αυτή τη φορά όμως, τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ προσαρμόστηκαν στην σύγχρονη εποχή. Οι αξιωματούχοι του Παλατιού σκέφτηκαν ότι, με τα social media θα ήταν άθλος να κρατηθεί μυστική η εισαγωγή της 31χρονης Δούκισσας του Κέμπριτζ στη μαιευτική πτέρυγα του Saint Merry. 

Σύμφωνα με την παράδοση, καθ΄ όλη την διάρκεια του τοκετού, δίνουν το παρών μέσα στην αίθουσα Βρετανοί αξιωματούχοι προκειμένου να επιβεβαιώσουν ότι το μωρό γεννιέται εκείνη την ώρα και δεν έγινε κάποια ανταλλαγή με άλλο βρέφος.

Συνήθως στην αίθουσα τοκετού βρίσκεται η /ο υπουργός Εσωτερικών .

Αυτή τη φορά όμως, η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, ανακοίνωσε ότι δεν θα παραβρεθεί στην αίθουσα τοκετού.

"Στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται πλέον να παρακολουθεί η υπουργός Εσωτερικών τη βασιλική γέννηση. Η παράδοση τώρα δεν εφαρμόζεται. Η υπουργός Εσωτερικών έπρεπε να είναι εκεί για να αποδείξει ότι πράγματι πρόκειται για μία βασιλική γέννηση και ότι δεν είχε μπει λαθραία ένα μωρό", σχολιάζουν οι βρετανικές εφημερίδες. 

Η πρώτη που θα ενημερωθεί για τη γέννηση και το φύλλο του βασιλικού βρέφους θα είναι η Βασίλισσα Ελισάβετ. Εν συνεχεία, θα ενημερωθούν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον,  αλλά και η υπόλοιπη βασιλική οικογένεια και η οικογένεια Μίντλεντον.

Παράλληλα, ένα έγγραφο με την ώρα της γέννησης, το φύλλο και πιθανότατα το βάρος του μωρού θα έχει ετοιμαστεί και υπογραφεί με τους γιατρούς του νοσοκομείου. Το έγγραφο που θα δοθεί σε άνθρωπο των Ανακτόρων θα μεταφερθεί με αμάξι και αστυνομική συνοδεία στο Μπάκιγχαμ. Εκεί θα αναρτηθεί σε ένα επιχρυσωμένη κορνίζα που θα έχει τοποθετηθεί σε ένα καβαλέτο πίσω από τα κάγκελα του Μπάκιγχαμ προκειμένου να μάθουν όλοι οι Βρετανοί τα χαρμόσυνα νέα της γέννησης.

Η παράδοση επιβάλλει να αποδοθούν τιμές για το βασιλικό μωρό. Το βασιλικό πυροβολικό στο Greek Park θα πυροβολήσει 41 γύρους στον αέρα και η τιμητική εταιρεία πυροβολικού 62 γύρους σφαιρών στο Πύργο του Λονδίνου.