ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

12-13-14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ




ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΟΣΜΟ

Στα πλαίσια της 2ης μέρας του Κεντρικού Φεστιβάλ της περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει χώρος όπου θα μαζευτούν χρήματα, ρουχισμός, τρόφιμα και σχολικά είδη, με σκοπό να διανεμηθούν σε οικογένειες από τις κατά τόπους Λαϊκές Επιτροπές.
Ειδικά στις μέρες μας, όπου τεράστιος αριθμός εργατικών- λαϊκών οικογενειών δε μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδης ανάγκες, είναι απαίτηση των καιρών να υψωθεί ένα τείχος ταξικής αλληλεγγύης απέναντι στην εξουσία που στο όνομα της κερδοφορίας αφήνει μέχρι και παιδιά νηστικά.

Αυτοί που μας παίρνουν το φαί, μας δίνουν αποφάγια…

Η αστική τάξη για να σώσει το τομάρι της δίνει τα πάντα ώστε να μην συνειδητοποιηθεί πλατιά απ' τον λαό ότι είναι ακριβώς η ύπαρξή της το εμπόδιο για την καταπολέμηση και της πείνας και της ανεργίας και όλων των άλλων που ταλανίζουν τους ανθρώπους του μόχθου.
Η φιλανθρωπία που προβάλλουν, έχει σκοπό να αποδεχτεί ο λαός τη κατάσταση, να συνηθίσει με τη φτώχεια και την επαιτεία, να κυνηγάει ένα πιάτο φαί και όχι όλα όσα του ανήκουν.
Αυτό το στόχο έχουν όλα τα κόμματα που μιλούν για διαχείριση ΄΄εντός των τειχών΄΄.  Από τη Ν.Δ. τη Χ.Α. και το Σύριζα, ότι όνομα και να δώσουν στη φιλανθρωπία, ακόμα και αν τη περιτυλίξουν με το όνομα ταξική αλληλεγγύη από τη στιγμή που θέλουν να διαχειριστούν αυτό το σύστημα, θέλουν και το λαό να συνηθίζει με αυτές τις καταστάσεις που ζει σήμερα.

Τι σημαίνει για τους κομμουνιστές αλληλεγγύη:

Η αποστολή ταξικής αλληλεγγύης  έχει όχι την παροχή πρόσκαιρης βοήθειας και μόνο, αλλά να συνεγείρει αγωνιστικά τους ανθρώπους του μόχθου να διεκδικήσουν όσα τους ανήκουν, να θέσουν τέρμα στην ανισότητα και την αδικία.
Οι κομμουνιστές παλεύουμε για έναν άλλο κόσμο. Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που ζούμε σήμερα, γιατί πάντα θα γεννά ανέργους, άστεγους, νηστικούς, εργάτες που δεν θα μπορούν να καλύπτουν βασικές ανάγκες. Εμείς παλεύουμε για την εξουσία που είναι πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Τη σοσιαλιστική εξουσία, όπου εργοστάσια, επιχειρήσεις, χωράφια, όλος ο πλούτος θα τίθενται στην υπηρεσία του λαού γιατί πολύ απλά αυτός θα είναι που θα εξουσιάζει.
Άρα και η αλληλεγγύη για τους κομμουνιστές έχει τελείως διαφορετικό νόημα από αυτό που πάνε να δώσουν τα υπόλοιπα κόμματα και η αστική τάξη που υπηρετούν. Εμείς λέμε πως πιασμένοι σφιχτά μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο στην κάλυψη άμεσων αναγκών και όλοι μαζί την τάξη μας να αποτινάξει τα δεσμά της εκμετάλλευσης και να ανοίξει έναν δρόμο ανάπτυξης όπου οι λαϊκές ανάγκες και η ικανοποίησή τους θα είναι στο επίκεντρο.

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. Αυτό το μήνυμα στέλνουν οι κομμουνιστές σήμερα, ενώνοντας το με το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ. ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟ ΄ΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ.

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΡΟΥΧΑ, ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 12 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ  ΚΑΙ ΩΡΑ 6μ.μ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕ