ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2013

Δημοσκόπηση-σοκ: Πρώτος ο Ηλίας Κασιδιάρης με 20% για τον Δήμο Αθηναίων – Τελευταίος ο Καμίνης

kasidiaris-570
Πανικός επικρατεί στα επιτελεία των εν δυνάμει υποψηφίων για τον δήμο της Αθήνας, καθώς μέχρι πριν λίγες ημέρες από τον φόνο του Παύλου Φύσσα, ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, ερχόταν πρώτος στις προτιμήσεις των Αθηναίων.
Σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, για τον δήμο Αθηναίων έχουν γίνει ήδη αρκετές μετρήσεις προκειμένου να εκτιμηθεί η δυναμική συγκεκριμένων προσώπων που θεωρούνται ως πιθανοί υποψήφιοι με την τελευταία μεγάλη έρευνα να πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν το φονικό στο Κερατσίνι.
Το σοκαριστικό είναι πως ο Ηλίας Κασιδιάρης φαίνεται να βρίσκεται στην πρώτη θέση με διαφορά έως και τρεις μονάδες μπροστά από τον Νίκο Δένδια και τους υπολοίπους υποψηφίους να ακολουθούν αρκετές μονάδες πιο πίσω.
Συγκεκριμένα τα ποσοστά των υποψηφίων έχουν ως εξής:
  • Ηλίας Κασιδιάρης (20-22%)
  • Νίκος Δένδιας (17-19%)
  • Σοφία Σακοράφα (13-15%)
  • Νικήτας Κακλαμάνης (9-11%)
  • Γιώργος Καμίνης (5-7%)
Τα υπόλοιπα κομματικά επιτελεία βρίσκονται σε αναβρασμό καθώς η Χρυσή Αυγή κατεδείκνυει μία ισχυρή δυναμική, τουλάχιστον πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά.
Ωστόσο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ηλίας Κασιδιάρης παρά την δυναμική που συγκεντρώνει δεν θα επικρατούσε στον δεύτερο γύρο ωστόσο τα μεγάλα ποσοστά του Κασιδιάρη θα δημιουργούσαν έναν πολιτικό τοπίο με την Χρυσή Αυγή να είναι η δεύτερη μεγαλύτερη δύναμη στον μεγαλύτερο δήμο της Αθήνας.
Παράλληλα άλλη δημοσκόπηση του καθηγητή Επαμεινώνδα Πανά από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποκαλύπτει ότι με υποψήφιους τους Νίκο Δένδια, Ηλία Κασιδιάρη, Σοφία Σακοράφα, Νικήτα Κακλαμάνη και Γιώργο Καμίνη, για τον Δήμο της Αθήνας θα υπήρχε «κονταροχτύπημα» μεταξύ κ. Δένδια και κ. Κασιδιάρη.
Στην δημοσκόπηση του κ. Πανά καταγράφεται προβάδισμα του κ. Δένδια με 19,4% έναντι του 18,9% του Κασιδιάρη με την κ. Σακοράφα που μπορεί να προταθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 18,8%. Άλλο πρόσωπο συγκεντρώνει 16% και ο κ. Βορίδης 5,9%.
Τα πρόσωπα που επιλέχθηκαν για υποψηφίους δεν έχουν λάβει το επίσημο χρίσμα αλλά έχει ακουστεί το όνομά τους ότι θα είναι υποψήφιοι.
Φωτογραφία: Eurokinissi