ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

ΕΔΩ ΠΙΕΡΙΑ

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Το κορυφαίο έργο «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη, από το Θέατρο Μεταξουργείο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης , την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης στην Κατερίνη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας,
το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ.,
η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κ. Σοφία Μαυρίδου Πρόεδρος ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ.,
ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης,
ο Πρόεδρος του Ο.Π.Π.ΑΠ. Δήμου Κατερίνης κ. Θωμάς Παπαδημητρίου
και το Θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ
σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση
«ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη
ην Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 9:00 μ.μ.
στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο θεσμό «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013
         
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.          
                                                         
                                                                                                                                           


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το κορυφαίο έργο  «ΤΟ ΓΑΛΑ» του Βασίλη Κατσικονούρη, από το Θέατρο Μεταξουργείο, παρουσιάζουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας Δήμου Κατερίνης , την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Εκάβης στην Κατερίνη.

ΤΟ ΕΡΓΟ:
“Το γάλα” του Βασίλη Κατσικονούρη με το θίασο της Άννας Βαγενά, είναι μια από τις σημαντικότερες παραστάσεις και τις μεγαλύτερες θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων, που παίζεται για έκτη συνεχή χρονιά.
Η παράσταση που την έχουν παρακολουθήσει πάνω από 500.000 θεατές έως τώρα, στην Αθήνα και σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα, ήταν υποψήφια για πέντε θεατρικά βραβεία κοινού του περιοδικού «Αθηνόραμα», (περίοδος 2007-2008) και απέσπασε βραβείο καλύτερης παράστασης και καλύτερης γυναικείας ερμηνείας.
“Το γάλα” είναι η ιστορία μιας μητέρας μετανάστριας από την πρώην Σοβιετική Ένωση, με δύο γιούς, ο ένας εκ των οποίων πάσχει από σχιζοφρένεια, οι οποίοι προσπαθούν να προσαρμοσθούν και να επιβιώσουν στην Ελλάδα.
Η απόγνωση της μάνας και ο ψυχικός σπαραγμός της για την ασθένεια του μικρού της γιού, παράλληλα με το φόβο, που προέρχεται από τον κοινωνικό ρατσισμό του περιβάλλοντός της, παρουσιάζονται με σπαρακτικό τρόπο.
Η βία διαδέχεται και εναλλάσσεται με την τρυφερότητα, η ένταση με τη γαλήνη, η απελπισία με την ελπίδα, το όνειρο με τον εφιάλτη, η πραγματικότητα με την ψευδαίσθηση,  και αντιστρόφως.
Μια συγκλονιστική ιστορία – μαρτυρία, με εξαιρετικές συγκρούσεις, μοναδικές κορυφώσεις, ταυτόχρονα γεμάτο ελπίδα, που κάνουν το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη ίσως το σπουδαιότερο νεοελληνικό έργο των τελευταίων χρόνων.



ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ :
Σκηνοθεσία: Άννα Βαγενά
Σκηνογραφία: Γιάννης Βάμβουρας (πάνω σε μια ιδέα της Άννας Βαγενά)
Φωτισμοί : Αλέκος Αναστασίου
Μουσική επιμέλεια : Άννα Βαγενά





ΔΙΑΝΟΜΗ :
Μάνα : Άννα Βαγενά
Λευτέρης : Λευτέρης Δημηρόπουλος
Αντώνης : Βασίλης Παλαιολόγος
Νατάσα : Κατερίνα Θεοχάρη




Η είσοδος στην παράσταση είναι ελεύθερη για το κοινό.


Η παράσταση είναι ενταγμένη στη δράση «Ευριπίδεια 2011-2014» του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.